Referat - Studiul fluidelor

Categorie
Referate Fizica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
345
Etichete
studiul, fluidelor
Descarcari
251
Nota
0 / 10 - 0 voturi





















STARILE MATERIEI
Starea solida
Starea lichida. Vascozitatea
Starea gazoasa
Schimbarea starii de agregare

PRESIUNEA

Forta de presiune
Presiunea hidrostatica
Presiunea fluidelor
Principiul lui Arhimede
Presiunea atmosferica
Principiul lui Pascal


ANEXE

BIBLIOGRAFIE










STARILE MATERIEI


Exista 3 stari fizice ale materiei : solida, lichida si gazoasa.


Starea solida


Obiectele solide au o forma proprie si sunt destul de rigide pentru a rezista deformarilor. Aceasta rigiditate este o consecinta a structurii lor interne : particulele care le alcatuiesc ocupa o pozitie fixa , sub actiunea unor forte numite forte de coeziune, care le tin unite; dar chiar si asa, particulele executa mici miscari de vibratie in jurul pozitiei lor. Atunci cand incalzim un obiect solid , aceasta vibratie se intensifica pan ace rigiditatea cedeaza: corpul solid se topeste.
Corpurile solide au forma, volum propriu, si sunt practic incompresibile.
Exista 2 feluri de corpuri solide : cristalele si corpurile amorfe. Intr-un cristal, cum este hematitul, de exemplu, particulele au o anumita aranjare ordonata (numita retea cristalina ). Aceasta are la baza o anumita forma geometrica (numita celula elementara ) care se repeta regulat in tot obiectul solid. Forma geometrica a celulei elementare determina forma cristalului. In schimb, in corpurile amorfe, reteaua atomica nu este regulata, particulele nu sunt ordonate: solidul se poate prezenta sub forme diferite .


Starea lichida. Vascozitatea

Lichidele nu au forma proprie; ele iau forma vasului in care se afla. Cu toate acestea, particulele lor raman totusi destul apropiate unele de altele; fortele de coeziune sunt mai slabe decat la solide. Majoritatea lichidelor nu se pot comprima usor. In schimb, sub efectul cresterii temperaturii, particulele


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org