Referat - Agricultura Mondiala

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
551
Etichete
agricultura, mondiala
Descarcari
287
Nota
0 / 10 - 0 voturi






















~ Referat la geografie ~







Elev : Sabina Stanescu
Clasa a X-a E






Agricultura, cultivarea pamântului pentru a creste plante a
constituit ramura principala de la începuturile civilizatiei. Ea asigura cea mai mare parte a alimentelor; materiale necesare pentru imbracaminte si alte materii prime pentru industrii.

În urma cu 10-12 milioane de ani a avut loc o mare revolutie in
dezvoltarea rasei umane. Aceasta a reprezentat-o descoperirea faptului ca hrana se obtine nu doar prin strângerea plantelor salbatice si vânarea animalelor ci si prin cultivarea plantelor din seminte si prin cresterea în captivitate a anumitor animale.


AGRICULTURA ZILELOR NOASTRE.

Jumatate din populatia globului lucreaza in agricultura. Exista insa mari diferente intre rolul jucat de agricultura in diferite zone ale planetei.
În tarile aflate in curs de dezvoltare, ca de exemplu Nepalul, aproximativ 90% din populatie lucreaza pamântul. Spre deosebire de acestea, doar aproximativ 2% din populatia activa se ocupa cu agricultura, in tarile industrializate ale Marii Britanii si Statelor Unite. Cu toate acestea, datorita înaltei eficiente si tehnicilor stiintifice utilizate, Statele Unite reprezinta cel mai mare exportator de produse agricole.
În tarile în curs de dezvoltare un mare numar de oameni lucreaza în ferme – ei produc doar necesarul de hrana al familiilor lor, cu un surplus foarte mic pentru vânzare. În tarile dezvoltate majoritatea fermelor sunt de tip comercial, unde productia este vânduta pe bani.
Unii oameni din tarile în curs de dezvoltare cum sunt pigmeii din Africa Centrala si bosimasii din desertul Kalahari mai traiesc si astazi strângând plante si vânzând animale salbatice, cam la fel cum traiau stramosii nostri înainte de aparitia agriculturii.
Unii practica forme simple de agricultura, pastorala, ca de exemplu transhumanta nomada a animalelor, cum ar fi caprine, bovine si ovine. Altii practica destelenirile numite si “taie si arde”.


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org