Referat - Algeria

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
320
Etichete
algeria
Descarcari
211
Nota
0 / 10 - 0 voturi































Algeria, oficial republica populara si democrata Algeria, este situata in vestul nordului Africii; are ca vecini la nord marea Mediterana, la est pe Tunisia si Libia , la sud Niger, Mali, si Mauritania si la vest Maroc. Suprafata tarii este de 2.381.741 km2 sau 919.595 mile2.

Algeria are patru mari regiuni, ce se extind de le est la vest in zone paralele. In nord, de-a lungul coastei mediterane si cam 80 pana la 190 km in interiorul tarii este Tell. Aceasta regiune are câmpii coastale mici si înguste având in spate o portiune din muntii Atlas. Vaile numeroase din aceasta regiune constituie cea mai mare parte din pamantul arabil al Algeriei. Cel mai mare râu al tarii este Chelif care are in lungime 725 de km si izvoraste din Muntii Atlas si se varsa in marea Mediteraneana; mai la sud nu se mai gaseste nici un izvor permanent. Urmatoarea regiune ce se gaseste in sudul si sud-vestul tarii este podisul înalt. Destul de multe bazine colecteaza apa de la ploile din sezonul ploios, formând lacuri putin adânci , pe masura ce se usuca ele devin terenuri plate numite Chotts sau Shatts. A treia regiune este lantul muntos Atlas. A patra regiune, ce ocupa 90 la suta din suprafata Algeriei este portiunea algeriana din Sahara. Mare parte din terenul de aici este acoperit de pietris . La sud rasarind deasupra desertului sunt muntii Ahaggar ce au cel mai înalt vârf din Algeria de 3.003 metri ce se numeste Tahat.

Regiunea Tell are un climat tipic mediteranean cu veri calde si uscate si ierni blânde si ploioase. Aceasta este zona cea mai umeda a tarii cu precipitatiile anuale variind de la 400 la 1.000 de milimetri. Temperaturile medii vara si iarna sunt de 25oC si respecti


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org