Referat - Armenia

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
379
Etichete
armenia
Descarcari
264
Nota
0 / 10 - 0 voturi

ARMENIA




Armenia este situata in sud- vestul Asiei.Ea se invecineaza la Nord cu Georgia pe 164km ,la est si sud cu Azerbaijan pe 566 km,la vest cu Turcia,pe cuprinsul a 268 km,
iar in sud-vest cu Iran pe 35 km.
Armenia este o tara care are ca forma de relief predominanta muntii. Importante sunt masivele si platourile vulcanice ale Podisului inalt al Armeniei si sectoarele muntilor Caucazului Mic. Masivul vulcanic Aragat inregistreaza maximum de altitudine al tarii cu peste 4.000 de metri. Culmile muntoase sunt separate de vai si depresiuni bine populate, cea mai mare fiind depresiunea Ararat drenata de raul Aras.
Clima este subtropicala si uscata in depresiuni cu veri calde si ierni reci. Dintre numeroasele lacuri de munte cel mai cunoscut si mai mare este lacul Sevan. Vegetatia in Armenia este foarte diversa ,pastrand o relatie cu clima si solurile,predominant ierboasa iar padurile ocupa o treime din suprafata tarii.
Fauna cuprinde numeroase animale rozatoare ca iepuri salbatici si soareci de camp.Pestii de apa dulce sunt gasiti in lacurile din munti.
Resursele minerale includ mici depozite de aur,argint minerale metalice,cupru,zinc si alumina.
Numele scurt local al tarii este Hayastan Erevanul noaptea
iar capitala sa este la Erevan (sau Yerevan).
Armenia este prima natiune care a adoptat crestinismul.In ciuda perioadei sale de autonomie,de-a lungul secolelor Armenia a fost sub dominatia multor imperii precum Imperiul Roman, Bizantin, Arab, Persian, si Otoman. A apartinut Rusiei in 1828 si USSR-ului in 1920. Conducatorii Armaniei au ramas preocupati de lungul conflict cu Azerbaijanii pentru Muntele Ararat
Nagorno-Karabakh,o regiune populata de armani,data Azerbaijanului


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org