Referat - Beijing III

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
363
Etichete
beijing, iii
Descarcari
286
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Beijing III
ISTORIC:
China are o istorie de peste 5.000 de ani. {n mileniul III [.Hr., a apãrut aici un mare imperiu. Cu circa 200 de ani [.Hr. imperiul s-a unificat ]i a fost ridicat Marele Zid Chinezesc, care a izolat China, de restul lumii. {n sec. XVIII-XIX, China intrã sub influen\a puterilor coloniale ]i a Japoniei. {n 1912 este [nlãturatã monarhia ]i se ajunge la rãzboi civil. {n 1927, Partidul Comunist creeazã Armata Ro]ie care, [n frunte cu Mao Zedong, proclamã [n 1949 Republica Popularã Chinezã. {ncepe perioada maoistã, când se adoptã modelul sovietic de dezvoltare, cu accent pe industria grea. {ntre 1958-1976 strategia se schimbã. Deviza devine - numai cu for\e proprii, fãrã influen\e strãine, politicul dominã economicul, agricultura redevine baza dezvoltãrii. Dupã 1976, dar mai ales din 1982, [ncepe „noua cale chinezã”, orientatã spre reforme, modernizare ]i deschidere cãtre Occident.
A}EZARE: SE-ul Asiei, din Asia Centralã pânã [n Pacific.
CARACTERISTICI GEOGRAFICE:
China prezintã un cadru natural foarte divers, se obi]nuie]te o [mpãr\ire generalizatã. China de Est ]i China de Vest. Prima are un relief de câmpie (Câmpia Manciuriei ]i Marea Câmpie Chinezã), precum ]i dealuri, cu o climã umedã. Vestul Chinei cuprinde mun\i ]i podi]uri, Podi]ul Tibet – cel mai [nalt de pe glob (5.000 m) cu o
climã aridã.
China are trei regiuni topografice principale ce se ridicã [n trepte (povârni]uri), de la depresiuni de-a lungul coastei de est pânã la mun\ii [nal\i din vest. Vârful cel mai [nalt din lume, Everest (8.848 m) se aflã pe grani\a dintre China ]i Nepal.
Nivelul cel mai scãzut, sub 1000 de metri, ocupã sec\iunea esticã ]i cea mai populatã a \ãrii. O mare parte a nordului Chinei se aflã [ntr-o zonã seismicã ]i câmpiile joase sunt adesea inundate.
CLIMA: Estul Chinei are o climã temperatã, cu ploi musonice puternice [n timpul verii. SE Chinei are o climã subtropicalã cu ploi puternice de varã. Centrul ]i S-V, au o climã continentalã cu veri calde ]i ierni r


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org