Referat - Exxon Valdez

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
427
Etichete
exxon, valdez
Descarcari
273
Nota
0 / 10 - 0 voturi

EXXON VALDEZ



Exxon Valdez a fost un petrolier care la 24 martie 1989 a naufragiat în Alaska ducând la varsarea unui volum mare de petrol în apa afectând în mod grav mediul înconjurator.
În urma acestui accident Compania de vapoare Exxon si-a schimbat denumirea în Sea River iar petolierul Exxon Valdez în Sea River Mediteranean transportând acum petrol prin Oceanul Atlantic. Petrolierul nu mai are voie sa treaca prin Prince William Sound locul unde a naufragiat.
Comisia Nationala pentru Securitate Transporturilor a investigat accidentul si a ajuns la concluzia ca naufragiul a avut loc din urmatoarele cauze:
Neputinta celui de-al treilea ofiter de a manevra corespunzator vasul datorita greutatii excesive a acestuia.
Neputinta capitanului de a efectua el singur navigatia deoarece era beat.
Neputinta Companiei Exxon de al verifica si supraveghea pe capitan si de a asigura un echipaj suficient si odihnit.
Neputinta Garzii de Coasta a S.U.A. de a efectua un sistem eficient de trafic al vaselor.
Accidentul a avut loc la scurt timp dupa plecare sa de la terminalul tevii de petrol
Trans Alaska la 9.12PM 23 martie 1989. William Murphy,un pilot de vase expert a fost angajat sa manevreze petrolierul de 986 picioare prin Valdez Narrows, detinea cabina de control. Lânga el se afla capitanul vasului Joe Hazelwood. Cel care se afla la cârma era Helmsman Harrz Claar. Dupa ce a trecut de strâmtoarea Valdez Narrows pilotul vasului a coborât de pe petrolier si capitanul i-a ordonat lui Claar sa iasa de pe ruta vapoarelor pentru a ocoli niste iceberguri. Apoi i-a încredintat cabina de control celui de-al treilea ofiter de pe vas ca rang, Gregory Cousins cu instructiuni precise sa ocoleasca icebergurile, iar dupa aceasta sa se întoarca pe ruta vapoarelor laun anumit punct de pe harta. Tot atunci Claar a fost înlocuit de RobertKagan. Din motive necunoscute, Cousins si Kagan, nu au putut întoarce petrolierul astfel încât acesta a naufragiat pe reciful Bligh la 12.04am 24 ma


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org