Referat - Franta si capitala ei

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
460
Etichete
franta, capitala
Descarcari
291
Nota
0 / 10 - 0 voturi





Franta si capitala ei


Tara , Capitala ei si orasele apropiate

Tara pe care vreau sa o prezint se numeste Franta. Capitala acetei tari se afla la Paris , un oras foarte frumos din punct de vedere turistic , cu numeroase muzee , catedrale si chiar Turnul Eifall . Limbile oficiale vorbita in Franta este franceza .
Numele de Franta provine de la denumirea latina Francia care înseamna tarâmul Francilor. Francia desemna la origine o regiune din nordul Europei, populata, sau mai degraba dominata de catre poporul razboinic germanic ce se numeau ei însisi Franci. Astfel, Francia la origine nu avea o conotatie geo-politica, ci mai mult geografica sau sociologica, similara cu termenele actuale Maghreb sau Balcani.
Centrul administrativ, financiar, industrial si cultural al tarii este Parisul, care atrage annual mari mase de turisti din toata lumea.Important oras industrial si nod de drumuri comerciale este Lyon-ul (1,3 milioane de locuitori) fondat de romani la confluenta raurilor Ron si Saone.Marsilia(1.2 milioane de locuitori) a fost o colonie fondata de greci in jurul anului 600 i.e.n. si a fost centru important si in perioada romana.Este un port mare al Marii Mediterane, de unde ponesc nave atat spre fostele colonii franceze din nordul Africii, cat si spre fostele colonii franceze din vestul Africii.A patra
Asezare ca marime este orasul industrial Lille (959000 de locuitori) din nordul tarii.

Asezare

Franta are o iesire la Oceanul Atlantic, cat si la Marea Mediterana , Tarmurile sale sunt putin crestate si, in unele locuri , joase si nisipoase.
In afara de limita maritima , are si 9 vechi terestri : Belgia , Luxemburg , Germania , Elvetia , Italina , Spania si doua dintre ministate : Andorra si Monaco . Fratei ii apartine si Insula Corsica din Mare Mediterana.
Relieful Frantei se distinge prin doua mari trepte de relief: unele mai joase, in jumatatea nordica , de podis si de campie , si altele mai inlte , montane , mai a


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org