Referat - Despre Franta

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
713
Etichete
despre, franta
Descarcari
339
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Despre Franta

* Franta este cea mai intinsa tara din Europa ,dupa Rusia si Ucraina .Aceasta are granite naturale pe toata lungimea frontierelor sale , cu exceptia portiunii de nord-est, unde sesurile din Flandra si inaltimile Ardenilor trec in Belgia . Astfel , apele Marii Mediterane in sud si cele ale Oceanului Atlantic in Vest , precum si Canalul Manecii in nord , un lant muntos in sud-vest , iar Rinul in est , formeaza granitele Frantei .Aproape toate tipurile de relief specifice Europei occidentale pot fi gasite aici : varfuri muntoase vesnic inzapezite , campii intinse , paduri dese , terenuri mlastinoase si portiuni de coasta neregulata , accidentata .
Franta este impartita in regiuni distincte , fiecare avand nume si caracteristici proprii .
Spre deosebire de inaltimile din Bretagne , cea mai mare parte a regiunii nord-vestice a Frantei este formata din campii intinse .
Aceasta zona fertila , propice agriculturii , este strabatuta de mai multe rauri : Sena , Loara si Garonne , impreuna cu afluentii lor . Franta centrala , estica si sudica este deluroasa si muntoasa . Zonele inalte alcatuiesc o treime din suprafata tarii .
Muntii Vulcanici din Masivul Central sunt despartiti de lantul Alpilor francezi prin raul Rhone , al patrulea ca marime dintre raurile din Franta .
In Franta intalnim patru zone diferite de clima .
Vestul este caracterizat prin clima umeda , propice pasunilor grase si livezilor de pomi fructiferi din Bretagne si Normandia . Centrul si estul , unde se cultiva grau ,
Porumb si sfecla de zahar , este caracterizat prin diferente mari intre sezonul rece si cald (ierni reci si veri d


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org