Referat - Fuerteventura

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
298
Etichete
fuerteventura
Descarcari
204
Nota
0 / 10 - 0 voturi




Puerto del Rosario, capitala Fuerteventurei, este la doar 16 metri deasupra nivelului apei iar tarmurile sale sunt scaldate de apele limpezi si albastrui ale Atlanticului.
Un “oras alb”, curat si bine localizat, acopera o suprafata de 290,4 km2 si, din punct de vedere demografic, are o rata de crestere a populatiei de 1000 de locuitori pe an. Conform statisticilor de ultima ora sunt deja 20 000 de rezidenti dintre care 17 000 sunt cetateni.
Acest oras, numit in trecut Puerto de Cabras, si-a schimbat numele in cel de astazi in onoarea Doamnei noastre de Rosary, patroana sa. Municipalitatile Tetirului si Casillas-ului del Angel au fost anexate de catre Puerto del Rosario in 1835 si respectiv 1930. Ca o consecinta, a fost redus numarul de districte la cele 6 din prezent. Uzina de desalinare instalata in oras este echipata cu sisteme computerizate moderne de reglare, ceea ce garanteaza controlul scurgerilor si stricaciunilor in liniile de distributie, facand-o unica in Arhipeleagul Canar.
Puerto del Rosario este in prezent intr-o faza de dezvoltare economica puternica datorita industriilor sale, comertului si turismului, care sunt principalele sale surse de venit. Evolutia cresterii de septeluri si a agriculturii, este deocamdata in impas.
Districtul Virgen del Rosario, a fost fondat la 7 Martie, 1806. Biserica sa are linii arhitecturale stranii, in special fatada a carui stil este rareori vazut altundeva in Insulele Canare.
De asemenea apartin capitalei si districtele Casillas del Angel si Tetir. Biserica primului, construita in stilul baroc, este dedicat Sf. Ana, a carei statuie, datand din secolul al XVII-lea, este printre cele mai rafinate de pe insula. Piesa de altar, datand din secolul al XVIII-lea, din biserica districtului Tetir ofera motive decorative de flora si fauna cu influente americane.
Aeroportul Matorral, capabil sa dirijeze toate tipurile de avioane, a fost marit si reechipat la un cost de 10 miliarde de pesetas.
Dintre toate insule


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org