Referat - Kuala Lumpur

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
307
Etichete
kuala, lumpur
Descarcari
227
Nota
0 / 10 - 0 voturi

I INTRODUCERE   Kuala Lumpur, capitala federala a statului Malaysia, care se afla în partea sudica a peninsulei cu acelasi nume. Kuala Lumpur, sau KL, cum este cel mai usor de recunoscut, Malaysia este principalul centru economic, administrativ, si cultural. Înca de când a fost fondat ca asezare miniera în anul 1850, orasul s-a dezvoltat într-un important centru de comert si industrie din partea de SE a Asiei.
KL este situat la confluenta râurilor Kelang (Klang) si Gombak. În limba malayeziana, Kuala Lumpur înseamna “ confluenta mlastinoasa”. O vasta zona metropolitana numita Valea Kelang care se întinde dincolo de împrejurimile KL- ului pâna la suburbii. Deoarece KL se întinde la nord de ecuator, orasul are o clima umeda si calda pe tot parcursul anului cu mici variatii de temperatura si precipitatii. Totalitatea cantitatilor de apa cazuta anual este de aproximativ 2446 mm, iar temperatura medie anuala este de 26° C.
II KUALA LUMPUR SI ZONA METROPOLITANA Orasul Kuala Lumpur, care este egal ca dimensiune cu teritoriul federal oficial numit “Wilayah rsekutuan”, care acopera o suprafata de 243 km. patrati. Valea Kelang, periferia, se întinde pe o suprafata de doua ori mai mare decât cea a orasului, dar se crede ca ea este chiar mai mare. Zonele urbane ale orasului se întind în toate directiile dar mai ales în Valea Kelang, în sud si sud-vest. O linie de transport expres leaga KL-ul de celelalte orase din tara dintre care, Petaling Jaya; Shah Alam, Kelang; si Port Kelang, cel mai important oras-port. Noile zone industriale si suburbiile sunt concentrate în jurul KL-ul, mai ales în orasele din Valea Kelang. Zonele metropolitane sunt întinse si înconjoara o mare parte din Sepang, este o zona cu noile sedii ale Guvernului Administrativ, Putrajaya, care au fost construite în acesti ani. Sepang este si zona în care se afla Aeroportul International din Kuala Lumpur.
Piata Merdeka, situata la vest de locul unde râul Gombak se varsa în Kelang, care marcheaza inima orasului


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org