Referat - Madagascar

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
302
Etichete
madagascar
Descarcari
235
Nota
0 / 10 - 0 voturi




Denumirea oficiala: Republica Democratica Madagascar
Capitala: Antananarivo (Tananarive) (1 mil. loc.)
Limba oficiala: malgasa, franceza
Suprafata: 587.000 km2
Locuitori: 15,23 mil., malgasi (26 loc./km2)
Religia: animism 50%, catolicism 25%, protestantism 20%, islamism 5%
Moneda: francul malgas
Ziua nationala: 26 iunie

Geografia: M. ocupa întreaga suprafata a unei insule din Oc. Indian, la SE de Africa, separata, la o distanta de cca. 400 km, de continent prin canalul Mozambic. Este a patra insula din lume ca marime.
G. fizica: Insula este formata din trei diviziuni naturale: în centru, un platou granitic înalt, cu masive vulcanice (760-1216 m), platou care coboara brusc spre E, într-o câmpie litorala lagunara strâmta (48 km), împadurita; cel mai mare munte este Tsaratanana (2892 m alt.) în N, din lantul muntos ce se întinde de la N la S. în V sunt platouri si coline sedimentare calcaroase si din gresie, care coboara în terase catre canalul Mozambic. Apele estice sunt scurte si cu torenti, cele vestice sunt mai mari: Betsiboka (450 km, din care 72 km navigabili), Mangoky, Manabolo. Insula are numeroase lacuri: Alaotra (cel mai mare, 161 km2), Tsimanampeosotsa (sarat) si multe altele în vechi cratere.
Clima: este tropicala, calda si uscata, în majoritatea teritoriului, semiarida în S si SV. Aici precipitatiile sunt de 350 mm/an. Temperatura variaza între 13° si 35°C; la munte, frigul dureaza 3 luni. Cicloni frecventi, ianuarie-mai; în regiunea vestica bat vânturi alizee si musonii. Ploi constante pe coasta estica (3500 mm/an).
Flora si fauna: Podisul este acoperit cu pasuni si savane. De-a lungul apelor, paduri tropicale umede, de esenta pretioasa. Pe câmpia litorala, culturi de palmieri. Pe coasta nordica, recifi de corali. Traiesc multi lemurieni (75% din totalul de pe glob).
Populatia: 90% malgasi (merina, betsimisaraka, betsileo, tsimihety, sakalava), comorieni, francezi, indieni. Cc


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org