Referat - Maroc

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
374
Etichete
maroc
Descarcari
249
Nota
0 / 10 - 0 voturi






Capitolul 1
Prezentarea generala a Marocului

Maroc – tara celor cinci capitale
Marocul – tara araba, africana si mediteraneana, situata la confluenta marilor civilizatii ce s-au succedat si întrepatruns cu repeziciune în lumea arabo-berbera a Maghrebului – constituie o reusita simbioza între maretia trecutului si imperativele prezentului.
Marocul – leagan al unui trecut ce se masoara în secole si milenii – ofera vizitatorului decorul grandios al vestigiilor, picturile rupestre din regiunile presahariene sau Atlasul Mare, civilizatia desertului, monumentele artei islamice în care rafinamentul se îmbina cu maretia, arta si folclorul cu originalitatea etalata în numeroase centre urbane si rurale.
Faurindu-si istoria si definindu-si personalitatea în spatiul limitat de Mediterana, Atlantic, triplul lant al Atlasului învaluit în legenda si nisipul Saharei – Marocul dezvaluie privirii prestigioase monumente ale civilizatiei, precum si farmecul inedit al peisajelor. Printr-un paradox al naturii rar întâlnit, în aceeasi zi se poate trece prin toate anotimpurile: amatorii sporturilor de iarna pot schia pe pantele înzapezite ale Atlasului, în timp ce iubitorii marii pot face baie în Atlantic, pe plajele Agadirului.
Litoralul mediteranean si atlantic, piscurile înzapezite ale Atasului, creasta Rifului cu vestitele sale paduri de cedri, ineditul oazelor presahariene, varietatea florei si faunei, pitorescul oraselor prefigureaza un atragator itinerar turistic ce ofera vizitatorului imagini sugestive asupra frumusetii tarii, a transformarilor înnoitoare prin care trece Marocul.
Marturiile milenarei civilizatiile si însemnul noului apar aproape pretutindeni. Dar, înainte de toate în capitalele imperiale – FES, MEKNES, RABAT- nume cu adânci rezonante în istoria mai veche si mai noua a Marocului.
FES – fondata în secolul al IX-lea – este un important centru cultural si religios al occidentului musulman. Oras al culturii si al credintei, pastrator al comorilor de a


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org