Referat - Onesti II

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
344
Etichete
onesti
Descarcari
261
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Onesti II
Sfântul Nicolae este patronul spiritual si ocrotitorul localitatii. Prin Hotarâre de Consiliu Local, ziua de Sf. Nicolae - 6 decembrie - a fost declarata sarbatoare oficiala a mun. Onesti.

TRECUTUL e rasina miraculoasa în care arde faclia ISTORIEI ca sa întretina caldura permanentului AZI si sa lumineze calea lui MÂINE”.....
ONESTIUL, binecuvântat de Dumnezeu si sfintit de oamenii sai are „frumoasa mândrie” de a fi putin altfel decât celelalte orase... O demonstreaza mai ales PREZENTUL, nascut dintr-un trecut ce ne ofera multiple exemple de patriotism.
Ultimul deceniu, cunoscut ca perioada de tranzitie de la un sistem totalitar la democratie, a impus cetatenilor o permanenta schimbare a mentalitatii, ancorata în realitatile democratiei europene.
Asa se face ca si printre noi s-au gasit oameni care sa considere ca istoria locala, traditiile, cartea, informarea trebuie sa ocupe un loc important în viata noastra.
Recuperarea trecutului istoric local, reabilitarea si reconsiderarea imaginii personalitatilor nascute pe aceste meleaguri, care si-au lasat amprenta asupra existentei socio-culturale si materiale, se vor bucura de un sprijin permanent din partea autoritatilor locale.
Cunoscând istoria si traditiile locale, pretuim mai mult prezentul si apreciem cum se cuvine contributiile de valoare din toate domeniile, contributii armonios integrate în patrimoniul material si spiritual zonal si al tarii, salvând, astfel, din uitare OAMENI si LOCURI.
Dupa o munca asidua de cercetare de mai multe decenii facuta cu multa pasiune, autorii prezentei monografii consemneaza evenimentele cruciale din care s-a plamadit istoria Onestiului si a împrejurimilor sale, din cele mai vechi timpuri si pâna astazi.
Lucrarea, cuprinzând un mare volum date si fapte, adunate cu multa osteneala pe calea studiului documentelor de arhiva, biblioteca si muzeu, constituie o sursa de informare pentru o buna cunoastere a Onestiului si a împrejurimilor sale din punct de vedere e


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org