Referat - Onesti

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
330
Etichete
onesti
Descarcari
285
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Steagul oficial al mun.







ONESTI








Onesti este situat la:
46 grade si 13 minute latitudine nordica 26 grade si 47 minute longitudine estica 175 metri altitudine În depresiunea Tazlau - Casin La intersectia drumurilor Bacau-Brasov La intersectia drumurilor Adjud-GhimeS

Scurt istoric:
14 decembrie 1458 - Atestarea documentara printr-un act emis de Stefan cel Mare. 1952 - Comunistii decid construirea platformei petrochimice Borzesti. Martie 1965 - Onestiul îsi schimba numele în Gheorghe Gheorghiu Dej dupa numele presedintelui comunist decedat în acelasi an. 1968 - Onestiul (Gheorghe Gheorghiu Dej) primeste statutul de municipiu.
Decembrie 1989 - Revolutie anticomunista onestenii ies în strada. 1990 - Gheorghe Gheorghiu Dej ioi recapata vechea denumire: Onesti.

.
Sfântul Nicolae este patronul spiritual si ocrotitorul localitatii. Prin Hotarâre de Consiliu Local, ziua de Sf. Nicolae - 6 decembrie - a fost declarata sarbatoare oficiala a mun. Onesti.

TRECUTUL e rasina miraculoasa în care arde faclia ISTORIEI ca sa întretina caldura permanentului AZI si sa lumineze calea lui MÂINE”.....
ONESTIUL, binecuvântat de Dumnezeu si sfintit de oamenii sai are „frumoasa mândrie” de a fi putin altfel decât celelalte orase... O demonstreaza mai ales PREZENTUL, nascut dintr-un trecut ce ne ofera multiple exemple de patriotism.
Ultimul deceniu, cunoscut ca perioada de tranzitie de la un sistem totalitar la democratie, a impus cetatenilor o permanenta schimbare a mentalitatii, ancorata în realitatile democratiei europene.
Asa se face ca si printre noi s-au gasit oameni care sa considere ca istoria locala, traditiile, cartea, informarea trebuie sa ocupe un loc important în viata noastra.
Recuperarea trecutului istoric local, reabilitarea si


  • Referate asemanatoare

    • Onesti II

      Onesti II Sfântul Nicolae este patronul spiritual si ocrotitorul localitatii. Prin Hotarâre de Consi ...VEZI REFERAT

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org