Referat - Poluarea hidrologica

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
307
Etichete
poluarea, hidrologica
Descarcari
210
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Importanta "Apei"
Apa este cel mai important si tipic compus chimic identificat la suprafata pamântului. Apa constituie cel mai important produs alimentar si nu poate fi substitui nici prin unul altul.
Volumul total de apa de pe întreg glob pamântesc constituie aproximativ 1,400 miliarde km3, din care numai aproximativ 36 milioane km3 sunt alcatuite din apa proaspata. Din apa proaspata, numai aproximativ 0,02 la suta o constituie apa din râuri si lacuri, si numai aproximativ 0,6 la suta - apele subterane. Volumul ramas poate aparea ca o parte componenta a altor forme (spre exemplu, gheata polara, etc.). Aceste mase de apa sunt subiectele procesului hidrologic, sistemului de circulatie a apei terestre care, de fapt, este un proces continuu, incluzând schimbari în aspectul fizic în functie de amplasarea geografica, care pot fi simtite de noi în forma de precipitatii (ploaie, zapada, etc.), drenaj si evaporare.
Umiditatea adusa în aer din atmosfera, de asemenea, se întoarce pe pamânt în forma de precipitatii. Ulterior o parte din ea se evapora (prin transpirare, interceptari, evaporari), pe când cealalta parte se scurge ca drenaj. Drenajul are loc atât la suprafata pamântului (râuri, lacuri, etc.) cât si în interiorul scoartei terestre (ape subterane), si anume în straturile subterane ale rocilor.
Eventual apa subterana poate iesi la suprafata pamântului prin izvoare, reîncadrându-se în circuitul general al apei. În lumina acestor fapte devine clar ca apa, în varietatea starilor ei fizice, serveste drept mijloc de transport pentru o diversitate mare de substante.
Apa subterana recreata este compusa din acea pondere de precipitatii si apa de la suprafata solului, care se acumuleaza în rezultatul scurgerii (drenajului) subterane si plus adaosurile de substante, care prin acviferele subterane, se scurg în apele freatice.
Transferarea naturala a substantelor prin apa
În functie de tipul rocii din care este compus acviferul si durata circularii unei cantitati concrete de a


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org