Referat - Poluarea in Baia Mare

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
366
Etichete
poluarea, baia, mare
Descarcari
202
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Marchis Florin
An III Marketing


POLUAREA IN BAIA MARE


Poluarea in Baia Mare este prezenta deja de multa vreme datorita mineritului cat si a extractiei si prelucrarii materialelor neferoase. Baia Mare este o depresiune industriala dezvoltata in productia de plumb si aur ceea ce aduce pe linga satisfactiile materiale si insatisfactii majore privind poluarea.
Aceasta poluare se resimte atat la nivelul solului cat si in apa si aer.
Solul se numara printre marile bogatii naturale ale omenirii si este considerat pe buna dreptate un ecosistem complex, un adevarat organism viu, de activitatea microflorei si microfaunei specifice depinzand intreaga comunitate a lumii vii de pe planeta noastra. El cuprinde substante minerale si organice, care sub influenta apei, aerului si microorganismelor de aici sufera de o serie de transformari, rezultatul final fiind humusul, care-i confera fertilitate.
Solul constituie o veriga importanta intre regnul mineral si cel organic, orice dereglare la acest nivel fiind resimtita in mod direct sau indirect de toate verigile ecosistemului.
Solul reprezinta substratul fundamental pentru organismele terestre si se afla intr-o stransa dependenta cu clima precum si cu ceilalti factori naturali. Pentru vegetatie relatiile cu solul sunt vitale, iar repercusiunile acestor relatii se resimt si la nivelul regnului animal.
Prin poluarea solului se intelege orice modificare nedorita privind caracteristicile fizice, chimice sau biologice ale acestui factor natural, cu implicatii directe asupra vegetatiei in primul rand dar si asupra animalelor sau privind starea de sanatate a omului.
Principalele surse de poluare ale solului sunt :
reziduuri menajere (ca rezultat al activitatii zilnice a oamenilor);
reziduuri agro-zootehnice (care provin din aceasta ramura economica);
reziduuri industriale (rezultate din procesele tehnologice folosite in activitatea economica din aceasta ramura.
Printre poluantii proveniti din industrie in Baia Mare u


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org