Referat - Seul

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
326
Etichete
seul
Descarcari
232
Nota
0 / 10 - 0 voturi

SEUL



Istorie








Era Paleolitica-Goryeo

Se crede ca oamenii au trait in Seul, in albiile joase ale raului Hangang in era paleolitica. Descoperirile arheologice si dovezile arheologice atesta faptul ca oamenii s-au stabilit aici din era Neolitica. Dovezile istorice ramase intacte sunt: satul Amsa-dong si districtul Gangdong-gu care dateaza din era Neolitica acum 7000-3000 de ani in urma. Odata cu introducerea uneltelor din bronz an anul 700 iHr. Oamenii au inceput sa se mute din bazinul raului spre gura lui de varsare.
Regatul Baekje a fost infintat in anul 18 IHr. De Onjo care se credea ca era fiul lui Jumong sau Gogueryo, cu capitala la castelui Habuk Wirye in nordul Hangangului, dar capitala afost mutata in sudul Hangangului 4 ani mai tarziu. Numele „Hanseong” al capitalei regatului Baekje a fost pentru prima data inregistrat an timpul domniei regelui Biryu.
In acest timp, regele Gwangaeto cel Mare al regatului Goguryeo a adoptat o politica de expansiune si an 391 a invadat Baekje. Zona din jurul Hangangului a devenit zona de competitie intre cele 3 regate vecine: Goguryeo, Baekje si Silla. Ca rezultat, Haensong capitala regatului Baekje, a fost cucerita de regatul Goguryeo care au obtinut zonele fertile de langa Hangang in 475. Silla a facut o alianta cu regele Song al regatului Baekje ian 551 pentru a impinge trupele Goguryeo 10 km mai departe de gura de varsare a Hangangului ajungand sa cucereasca bazinul Hangangului in 2 ani.
Zona bazinului Hangangului a fost redenumita „Hansan-ju” dupa unificarea peninsulei sub cucerirea regatului Silla, in al 16-lea in de domnie al regelui Munmu(679).
Zona Seulului a fost denumita „Yangju” an perioada regatului Goryeo. Sub domnia regelui Seonjong(983), dar a devenit „Yangju-mok”, (una din cele 12 unitati administrative ale „mok” care era guvernata de un guvernator ales de guvern ) una din cele 3 subcapitale, impreuna cu Saeogyeong(capitala vestica, acum Pyeongyang) si Donggyeong (capitala estica, acum Gyeongju


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org