Referat - Substante straine daunatoare vietii

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
324
Etichete
substante, straine, daunatoare, vietii
Descarcari
210
Nota
0 / 10 - 0 voturi






Substante straine daunatoare vietii



Poluarea este fenomenul prin care aerul se incarca cu substante straine daunatoare vieti . Acestea isi modifica compozitia sa naturala, atunci cand este patruns de elemente straine ce au efect daunator asupra plantelor si animalelor.

AUTOEPURAREA SI PRAGUL POLUARI

O apa este considerata poluata cind compozitia sau starea sa fizica, ori chiar estetica, sunt modificate direct sau indirect de actiunile omului,inasa masura ca nu se mai presteaza a fi utilizata in stare naturala .
Autoepurarea este insusirea de care dispune o unitate acvatica ( riu,lac,etc…) de a asorbi,fara asuferi daune,o anumita incarcatura de poluanti,de a asigura distrugerea sau mineralizarea elementelor poluante respective .
Gradul de poluare, ca si posibilitatile de auto epurare, se apreicaza prindoi termeni:
- cantitatea de oxigen din apa
- prezenta unor produsi straini, nocivi sau toxici in anumite cantitati
Dozele limita de elemente toxice ce le poat suporta o apa, fara sa axfisieze vietuitoarele,sunt foarte variabile, dupa intrebuintarea ce urmeaza a fi data apei.
Scadera continutului de oxigen si otravirea cu alte elemente toxice se combina, de obicei, cu adaosul apelor menajere si al celor deversate de industrie sau agricultura.
In ultimul timp sau luat masuri drastice de epurare, care au dat rezultate bune.

SURSELE DE POLUARE A APELOR

Poluarea industriala a luat proportii o data cu cresterea acesteia. Cele mai poluante sunt imdustria alimentara si cea chimica. Abatoarele consuma o medie zilnica de 500 l apa pentru fiecare animal sacrificat,care apoi e deversata poluata. In tarile dezvoltate, industria alimentara provoaca 20-25 % dinintreaga poluare, iar industria chimica 30 % deversind cele mai diferite substante toxice, uneori producand p


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org