Referat - Varanasi

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
317
Etichete
varanasi
Descarcari
214
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Pelerinaj la Gange

Varanasi

,,… este mai batran decat traditia,mai batran chiar si decat legendele si arata de doua ori mai batran decat acestea laolalta’’ Mark Twain

Desi in India exista o multime de lacuri si rauri sfinte,pe malurile carora s-au construit acele specifice ghat-uri , si unde sute de mii de pelerini vin tot timpul anului , nici un alt loc de pelerinaj nu se poate compara cu malul estic al Gangelui ,la Varnasi.

Capitala religioasa a hinduismului
Situat in N Indiei(in Statul Uttar Pradesh), Varanasi este unul dintre cele mai vechi orase din India si din lume.Primile mentiuni documentare despre acesta(numit candva si Benares) apar in scrierile budiste si in vestita epopee indiana Mahabharata.Dar inceputurile sale sunt cu mult mai vechi, pierzandu-se undeva in ,,noaptea timpurilor’’ , in acea inefabila vreme in care mitul si istoria se confunda sau nu se disting intre ele.
In sec. Al VIII-lea i.Hr., Varanasi este capitala statului Kashi, stat ce va insa anexat, in sec al V-lea I.Hr. , de Regatul Magadha.In timpul dinastiei Gupta(320-550), orasul se afirma ca un stralucit centru cultural si religios , devenind orasul sfant al hinduismului.
Conform unei traditii, cei 2 afluenti ai Gangelui , Varuna si Assi , care-l incadreaza , ar fi luat nastere din trupul fiintei primordiale, desigur la inceputurile lumii. Deaceea , Varanasi este socotit cel mai sfant loc de pe pamant.Prin valorile sacre cu care e investit de bogata mitologie indiana, Varanasi este chiar centrul universului , axis mundi, un loc in care spatiul si timpul sunt abolite sau se contopesc, facand posibila comuniunea omului cu divinitatea.
Asa cum se exprima un calator contemporan, si cel mai insemnat act de pietate este amplificat aici la maximum, dobandind multe semnificatii religioase. Pentru credinciosii hindusi , Varanasi este nu numai unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din India ,


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org