Referat - CD Rewritble

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
332
Etichete
rewritble
Descarcari
234
Nota
0 / 10 - 0 voturi



CD DE CITIRE SI SCRIERE

Diferente între discurile CD-R/CD-RW si CD standard

Principala diferenta fizica dintre aceste doua tipuri de discuri si CD-ul standard (audio sau CD-ROM) este ca acesta din urma nu are strat de imprimare / înregistrare ; informatia este în mod permanent înregistrata în stratul de culoare argintie . Comparate cu CD-ul standard , CD-R-ul si CD-RW –ul au o suprafata amplasata deasupra , suprafata ce este folosita pentru a selecta datele în vederea procesului de înregistrare , dupa care le divide în doua parti :
-o parte cuprinde suprafata memoriei program ce contine la rândul ei numarul de titluri înregistrate , modul lor de ascultare si punctele de oprire ;
-cealalta parte cuprinde suprafata de program de control , ce este folosita de CDR-ule870 pentru a controla energia de laser solicitata prin mijloace concise la o proba de înregistrare . Acest control este necesar pentru a permite producerea de tolerante între discurile individuale , variatiile de temperatura , etc. .De asemenea acest control initial ( OPC) optimizeaza energia de laser ceruta în cursul înregistrarii . Vezi figura 1,2 si 3 .














Discurile CD-R si CD-RW

Atât CD-R-ul cât si CD-RW-ul au aceeasi structura de baza , dar cu diferente semnificative de detaliu . Discul CD-R-ul are un strat de culoare pentru înregistrare , cu o reflectivitate de 40-70% , în timp ce CD-RW-ul are o faza de transformare a stratului de culoare pentru înregistrare cu o reflectivitate de 15-25 % . Ambele discuri au un strat aditional de culoare : galben pentru CD-R , si argintiu pentru CD-RW .
Ambele tipuri de discuri au o structura elicoidala spre partea audio ce se tipareste/înscrie în timpul procesului de înregistrare . Aceasta parte are o latime de 0.6 mm. si o înaltime de 1.6 mm. . Totodata mai are si o o usoara deviere suprapusa de 0.3 mm. la o frecventa de 22.05kHz.. Vezi figura 5 .


Frecventa deviatiei sinusoidale este folo


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org