Referat - Chat-ul

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
387
Etichete
chatul
Descarcari
199
Nota
0 / 10 - 0 voturi

CHAT-UL

Una din utilizarile cele mai practice si directe ale comunicarii prin Internet ete chatul ( a disscuta in traducere din engleza). Formele pe care le imbraca acest tip de comunicare sunt diverse. Del la simple programe care include linii de text pina la transmisii de sunet si video in timp real cu posibilitatea de video conferinta. Forma de elaborare si raspindire este diversa: ca programe gratuite sau inglobate in sisteme de operare (ex. programele Netmeeting si Chat incluse in Microsoft Windows)
Sau sisteme dedicate cu circuit limitat fabricate la comanda (sisteme de comunicatii bancare, militare etc.). In continuare voi descrie mai amanuntit cea mai raspindita resursa din acest domeniu si anume I.R.C -ul.

Ce este I.R.C-ul
Definitia I.R.C-ului
IRC-ul (Internet Relay Chat) este unul din cele mai utilizate resurse din Internet. Binenteles si Web-ul si E-Mail-ul sunt folositoare dar cand vine vorba de o comunicare in timp real intre doua sau mai multe persoane, IRC le depaseste cu mult pe toate. IRC da viata Internet-ului!!

Elaborat in forme diverse el se poate gasi ca versiune de baza la adresa: WWW.Mirc.com si poate fi copiat gratuit. Folosind programe dedicate IRC-ului puteti face schimb de mesaje in timp real intre 2 sau mai multe persoane din lumea intreaga. Cateva dintre aceste programe sunt: mIRC (WIN95/98/NT),Pirch, Virc, Ircle, BitchX...In realitate nu conteaza ce program folositi pentru ca toate se leaga la aceeasi retea de IRC. Cand sunteti intr-o sesiune de chat puteti trimite mesaje tastandu-le la tastatura ca pe urma ele sa fie transmise instantaneu celorlati participanti.
Odata intrati pe IRC veti intalni multi oameni. Dar fiti prudenti si nu sariti sa stati de vorba cu toata lumea, pentru ca nu toti spun lucruri interesante. Atentie in caz ca sunteti incepator veti putea sa va pierdeti foarte foarte repede in acest mediu daca nu stiti un minim de comenzi de baza inainte de a intra pe IRC. Pana la urma urmei s-ar putea sa nici nu mai stit


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org