Referat - Codul Hackerului

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
318
Etichete
codul, hackerului
Descarcari
231
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Codul Hackerului



Hackerii sînt utilizatori de computere, care patrund în sisteme informatice protejate. Cu cît un hacker este mai bun, el poate patrunde în programe foarte securizate, cum ar fi cele de la Pentagon, CIA, FBI, NATO sau NASA.
Crackerii sînt . Termenul a aparut în SUA la începutul anilor ’80, în replica la folosirea abuziva de catre mass-media a termenului de hacker, cu intentia de a delimita cele doua notiuni diferite.
Hackerii forteaza un sistem doar pentru palmares. El nu foloseste intrarea în reteaua securizata pentru interese financiare proprii, pentru sustragerea de documente secrete si pentru publicarea lor. Etica hackerilor se bazeaza pe doua principii :
Datoria morala de a raspîndi cunostinte, prin distribuirea de “Free software” (programe gratuite), usurînd astfel accesul la informatie.
Condamnarea vandalismului si a atentatelor la confidentialitate.
Exista crackeri cu un statut legal – oficial. “Tiger teams-urile” sînt echipe de crackeri profesionisti care testeaza sistemele de securitate de la distanta, folosin retele si canale de tip “x.com”, “x.org”, sau “x.gov”, considerate impenetrabile. Daca nu ar fi tinute în mare secret, s-ar putea admira cu siguranta, în programele acestor echipe de “Tigri”, cele mai ingenioase artificii software, care s-au imaginat vreodata. Se pare ca acesti crackeri profesionisti provin din rîndul hackerilor care si-au înfrînat dorinta de a comite infractiuni spargînd sisteme, dorinta care în noua ipostaza si-o pot satisface pe cale legala. Acesti hackeri îsi iau angajamentul ca nu vor divulga niciodata secretele retelelor, dar nu trebuie sa ne bazam pe asta referitor la siguranta vietii lor dupa aceea. Pentru a ajunge hacker sau cracker trebuie sa cunosti extrem de bine informatica si sa-ti dedici mult timp acestei ocupatii.


Codul hackerului


Nu ataca niciodata, cu rautate, un sistem. Nu sterge si nu modifica fisierele. Nu provoca prabusirea sau încetinirea unui sistem. Exceptie fac procedurile de accesa


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org