Referat - Comunicarea pe internet

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 15 ani
Afisari
7595
Etichete
comunicarea, internet
Descarcari
1408
Nota
9.25 / 10 - 4 voturi

Comunicarea pe internet
Chatul
Unul dintre serviciile oferite de Internet care faciliteaza comunicarea scrisa sau verbala intre doua sau mai multe persoane aflate in locatii diferite si care au acces la Internet. Discutiile se desfasoara intr-o asa-numita "camera de discutii" virtuala; aici participantii se intalnesc exclusiv pentru a dialoga. Uzual se foloseste termenul de de canal de comunicatie sau mai simplu canal, care este echivalent cu "camera" virtuala. Canalele sunt deschise pe servere de chat sponsorizate si gazduite in general de furnizorii mari de Internet. Serverele de chat se interconecteaza formand retele virtuale cum ar fi Undernet, DalNet, ICQ, etc. Unul dintre cele mai accesate retele de chat din Romania este Undernet. Pentru a putea accesa o retea de chat este nevoie, pe langa accesul propriuzis la Internet, de un program special numit in genere client de chat (cum ar fi mIRC, ICQ, etc) care sa stie sa realizeze comunicatia intre calculatorul propriu si serverul/reteaua de chat. Corect este sa spunem ca (adica la taclale) folosind un program/client de chat si nu stau pe IRC sau mIRC. Rezultate ale efortului sustinut a sute de voluntari de pe Internet, finatandu-se din sponsorizari si donatii, organizatiile non-profit care stau in spatele retelelor de chat ofera cel mai simplu, mai ieftin si distractiv mijloc de comunicare de pe Internet.
Televiziunea pe internet
Pachetul de servicii a ofertei de tip IPTV contine televiziune, radio si Internet in format digital (Teletext si Electronic Program Guide). Mediul de transmisie este o retea bazata pe Protocol Internet (IP). IPTV-ul se deosebeste de celelalte tipuri de televiziune digitala, DTH (Direct To the Home) si DVB-C (Cablu Digital), prin faptul ca ofera interactivitate totala. Astfel, spre deosebire de televiziunea prin cablu, serviciul IPTV permite, navigarea pe Internet direct pe televizor (cu ajutorul optional al unei tastaturi wireless) si ofera o calitate net superioara a imaginii receptionate, prin inlaturarea posibilitatii de interferenta a semnalului pe traseul pe care acesta ajunge la client. Transmisiile de televiziune sunt la o calitate superioara celei actuale datorita conexiunii Fiber-to-the-Home (FTTH). iNES foloseste pentru transmiterea programelor propria retea de fibra optica. Semnalul ajunge in televizor direct din satelit, fara distorsiuni perceptibile. Televiziunea prin IP poate fi receptionata de orice televizor care are o intrare AV, deci nu este nevoie de un televizor de ultima generatie. Totusi, pentru receptionarea in conditii optime a serviciului este nevoie de sisteme Home Cinema, de ecrane de plasma. Singurele cerinte pentru receptionarea serviciului IPTV sunt echipamente speciale si o conexiune prin fibra optica. Costurile sunt relativ mari. Pentru a fi conectat la serviciul digital se plateste mai intai o taxa de instalare, apoi se cumpara echipamente care fac posibila receptionarea canalelor si ulterior, se plateste un abonament lunar. Taxa de instalare a serviciului include instalarea fibrei optice, a echipamentelor speciale este de 500 euro. Trebuie mentionat ca pentru receptionarea semnalului de mai multe televizoare la aceeasi locatie este necesar un echipament special pentru fiecare televizor, care costa 100 euro Unicitatea serviciului IPTV reiese din posibilitatea abonatului de a interactiona cu echipamentul de emisie. Astfel, fiecare utilizator isi poate crea propria grila de programe. Practic nu mai esti limitat de ceea ce iti ofera furnizorul de televiziune prin cablu. Serviciul va include, initial, aproximativ 80 de canale, urmand ca pana la sfarsitul anului 2005 sa includa pana la 200 de canale. Costul abonamentului lunar pentru un astfel de pachet va fi de 120 euro. Va exista un singur pachet de programe.
IPTV are drept concurenti platformele digitale si televiziunea prin cablu digitala
Abonamentul poate fi monitorizat online. Aceasta si pentru ca serviciul are si alte facilitati: furnizarea de filme si jocuri la cerere (contra cost), vizionarea emisiunilor retroactiv pe o durata de 24 de ore, intreruperea si reluarea programului din acelasi moment, inregistrarea emisiunilor, blocarea accesului copiilor la anumite programe sau restrictionarea accesului la intervalele orare dorite. Se preconizeaza ca pana la sfarsitul anului, serviciul sa aiba un numar de 500 de abonati. Target-ul serviciului iNES IPTV este populatia urbana (Bucuresti si Ilfov) cu venituri peste medie.
IPTV in lume
iNES IPTV - implementat acum in Romania, este primul serviciu FTTH (Fiber-To-The-Home) din Europa de Est. In prezent serviciile FTTH mai sunt functionale in tari precum Italia, Franta, Marea Britanie si cateva tari nordice. Primul serviciu comercial din lume de tip IPTV a fost implementat in Italia de catre compania Fastweb, care astazi este al doilea furnizor din lume ca si numar de utilizatori (161.000). Primul loc este ocupat de compania PCCW din Ho...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org