Referat - Configuratia hard de tip IBM

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
319
Etichete
configuratia, hard, tip, ibm
Descarcari
263
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Universitatea Romîno Americana
Facultatea Informatica Manageriala













Configuratia hardware unui P.C. de tip IBM
























Bucuresti 2004
Configuratia hardware a unui P.C. de tip IBM



Înca din cele mai vechi timpuri omul a simtit nevoia sa cunoasca spatiul înconjurator , si materializarea gîndirii sale într-un limbaj matematic de baza . Odata cu evolutia omului au evoluat si problemele acestuia , solutia la aceasta a fost inventarea unei masini de calcul ce îi va scimba modul de viata radical .
Primul pas a reprezentat inventarea primei masini de calcul mecanice de catre Blaire Pascal în anul 1642 , al doilea pas fiind ENIAC , prima masina de calcul elctronica , în a carui structura se regasecte calculatorul modern .
Deoarece ENIAC ocupa un volum foarte mare , urmatorul obiectiv al omului fiind micsorarea fizica a componentelor acest lucru realizîndu-se prin inventarea tranzistorului în 1948 .
De la tranzistor urmatorul pas în timp a fost inventarea circuitului integrat în 1959 de catre inginerii de la Texas Instruments , care a declansat orientarea spre micsorare ce continua si astazi .
Trebuie sa subliniem ca pentru buna functionare a unui calculator nu este responsabila o singura componenta ; fiecare componenta participa activ sau pasiv la realizarea unei functionalitati satisfacatoare .
Def: Un calculator este un sistem electonic specializat în prelucrarea datelor pe bazã de program.
Sau mai putem defini computerul ca un aparat de facut calcule sau de controlat operatii care sunt accesibile in termeni numerici sau logici. Cu toate ca definitia este exacta, nu reuseste, ca orice alta definitie data de orice alt dictionar, sa diferetieze abilitatile si functile diferitelor tipuri de computere, contemporane cat si viitoare.
Alte definiti :
„masina” electrica , programabila, automata de procesat informati
aparat electric care executa comenzile unui program
aparat electronic care poate executa, salva si procesa informatile in


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org