Referat - Controlul Accesului Bazat pe Context

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
405
Etichete
controlul, accesului, bazat, context
Descarcari
307
Nota
0 / 10 - 0 voturi

CONTEXT BASED ACCES CONTROL (CBAC)
Controlul accesului bazat pe context –



Controlul accesului bazat pe context ofera o filtrare avansata a traficului pe retea si poate fi folosit ca parte integrala a sistemului de securitate al unei retele de calculatoare – “firewall”. Pentru a putea vorbi despre aceasta caracteristica a sistemului de securitate va trebui sa facem câteva referinte si la Sistemul Firewall (Cisco Firewall Feature Set (FFS) ) de protectie a retelelor din care face parte începând cu versiunea 11.3 IOS a FFS. Desi este doar o parte din acest sistem de protectie , Controlul Accesului Bazat pe Context constituie unul dintre cele mai importante aspecte, un pachet elementar de elemente de siguranta care protejeaza si mentine securitatea interna a unei retele de calculatoare.
Sistemul Firewall este construit pentru a preveni accesul indivizilor neautorizati la retea si pentru a bloca eventualele atacuri asupra retelei , oferind în acelasi timp însa accesul personalului autorizat la resursele retelei.
De asemenea folosirea acestui sistem de protectie ofera si anumite avantaje printre care : protejarea retelelelor interne de accesul unor intrusi, monitorizarea traficului între perimetrul retelelor, activarea accesului retelei la Web.
Sistemul Firewall poate fi folosit pentru configurarea unui ruter astfel:
ca firewall intern sau parte a unui firewall intern;
ca firewall între grupuri din reteaua interna;
ca firewall asigurând conexiuni sigure spre sau de la sucursale;
ca firewall între reteaua companiei proprii si retelele companiilor partenere;
Pentru a crea un firewall menit sa îndeplineasca cerintele politicii de securitate a retelei trebuiesc determinate mai întâi caracteristicile FFS cele mai apropiate si mai potrivite si trebuiesc apoi configurate corespunzator. Bineînteles ca puteti opta pentru un minim de securitate configurând caracteristicile FFS sa functioneze pentru o protectie minima a firewall-ului.
Setul de caracteristici FFS


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org