Referat - Cunoasteti-va inamicii

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
340
Etichete
cunoastetiva, inamicii
Descarcari
282
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Cunoasteti-va inamicii


Pe atunci, cel mai probabil îti puteai virusa calculatorul daca încarcai sistemul de operare de pe o discheta infectata.
Din fericire sau din nefericire acea perioada a apus pentru totdeauna. Astazi, când conectarea la internet este ieftina, iar clientii de e-mail lucreaza oarecum transparent pentru utilizator, internetul a devenit principala cale de raspândire a aplicatiilor distructive. Este de ajuns un singur clic pentru a va sterge cantitatiile însemnate de informatii valoroase, a bloca serverul companiei dumneavoastra sau pentru a aduce sitemului pe care lucrati în starea de a nu mai putea sa porneasca.
Atunci când un program ditructiv infecteaza un sistem, actiunea lui poate deteriora date importante sau poate sa nu faca nimic altceva în afara de a se raspândi mai depate.Acest tip de comportament se numeste actiune întârziata. În acest fel, virusul are timp sa se raspândeasca suficient de mult pentru ca în momentul activarii sa afecteze cât mai multe sisteme, pe o raza cât mai mare.
Pentru a evita pericolul, va trebui sa întelegeti cum sa detectati si sa dezactivati programele ditructive, fiind capabili în acelasi timp sa deosebiti amenintarile reale de alarmele false.

Cine ne sunt dusmanii
Programele distructive sunt deobicei clasificate în functie de doua criterii: locul unde se ascund si modul în care se raspândesc. Deoarece terminologia cu care lucram a fost creata înainte aparitiei internetului, progra- mele distructive nu se potrivesc întotdeauna în clasificarile standard. Lucru cel mai important este întelegerea principalelor categorii de virusi.

Virusi de boot si de fisier
Înainte de aparitia internetului, pornirea sistemului de pe o discheta infectata reprezenta cel mai obisnuit mod de a introduce un virus


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org