Referat - Definitia virusilor

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
396
Etichete
definitia, virusilor
Descarcari
265
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Definitia virusilor


1. Definitia virusilor :
Un virus este un program capabil de a se inmulti, strecurandu-se printre programele de pe un calculator sau dintr-o retea si provocand diverse efecte, de la unele inofensive, pana la unele distructive. In domeniul informatic se utilizeaza termenul virus din cauza asemanarilor functionale dintre aceste bucati de cod (programe) si vietuitoarele microbiologice. O definitie ceva mai academica, spune ca virusul este de fapt un acronim, provenit de la Vital Information Resources Under Siege.

2. Efectele pe care le produc virusi :
Virusul ajunge in calculatorul tau printr-un transfer de fisiere - de pe o discheta sau cd, din retea, sau ca atasament la un e-mail. Un virus bine scris nu-si va trada prezenta pentru un timp, pentru ca ar putea fi detectat, de aceea va incerca sa profite de timp pentru a se inmulti. Copiile sale pot fi identice cu el sau pot fi diferite (virusi polimorfi). Dupa ce indeplineste anumite conditii de inmultire, virusul incepe sa scoata capul in lume. Efectele sale pot fi unele nedistructive: canta o melodie (Doodle) sau afiseaza mesaje pe ecran: "Apa depistata in microprocesor. Functionarea poate fi compromisa. Se recomanda oprirea calculatorului cateva ore pentru uscare" – Alexander; "Critical error 08/15: Too many fingers on keyboard [Prea multe degete pe tastatura]" – Fingers, sau poate avea efecte rauvoitoare si distructive: trimite e-mailuri cu documente confidentiale (SirCam), distruge informatiile de pe hard-disk, formateaza hard-disk-ul, suprascrie Flash-BIOS-ul etc.

3. Tipuri de virusi :
Istoric virusi
1949 Sunt puse pentru prima oara bazele teoriilor legate de programele care se autoreproduc. 1981 Virusii Apple 1, 2, si 3 sunt printre primii virusi "in the wild". Descoperiti in sistemul de operare Apple II, virusii se raspandesc in Texas A&M prin intermediul jocurilor piratate. 1983 In teza sa de doctorat, Fred Cohen defineste pentru prima oara formal un virus de c


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org