Referat - Formatare text si imagini

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
429
Etichete
formatare, text, imagini
Descarcari
303
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Formatare text si imagini

3.1 Formatarea si introducerea textului

Adaugarea textului intr-un diapozitiv

Textul este introdus prin actionarea tastaturii: in momentul in care se ajunge la capatul randului, cursorul continua pe randul urmator. Pentru a introduce un text, va trebui sa dati un clic in zona in care scrie Click to add text (Faceti clic pentru adaugare text) si apoi puteti introduce textul dorit.

Editarea comentariilor unui diapozitiv

Pentru a edita comentariile unui diapozitiv, este recomadabil sa lucrati cu vizualizarea Outline View (Normal). Selectati diapozitivul caruia doriti sa ii adaugati un comentariu si apoi in partea din dreapta a ferestrei dati un clic in campul Click to add notes (Faceti clic pentru adaugare de note).

In acest camp, puteti introduce diferite simboluri cu ajutorul comenzii Insert (Inserare)-Symbol (Simbol), sau puteti introduce text.

Formatarea textului
Dupa introducerea textului puteti alege optiunea de formatare a acestuia. Din meniul Format apelat optiunea Font. Se ajunge la urmatoarea fereastra de dialog.











In prima parte se poate modifica tipul de font, stilul si dimensiunea acestuia, doar printr-un simplu clic pe optiunea dorita.



Pentru a alege o culoare speciala va trebui sa dati clic pe meniul derulant Color ce deschide o noua fereastra din care se poate alege o culoare pentru font.










Daca totusi nu sunteti multumit de culorile prezentate, si vreti o nuanta speciala puteti opta pentru a o realiza apasand pe butonul More Colors (Mai multe culori).
Se va deschide fereastra Colors (Culori). Aici va puteti crea orice culoare doriti prin combinarea unor culori.
Culoarea pe care o doriti se poate obtine prin deplasarea crucii albe in fereastra Colors (Culori), spre nuanta dorita. Intensitatea culorii, se modifica prin deplasarea sagetii alba din partea dreapta in sus sau in jos dupa cum doriti.









In fereastra de dialog Font mai apar si alte efecte, ce pot fi activate prin


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org