Referat - Interfata windows

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
364
Etichete
interfata, windows
Descarcari
298
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Microsoft a construit un imperiu software pe spatele sistemului de operare Windows.
Asa s-a ajuns de la Windows 1.0 care a aparut in Noiembrie 1985 la cele mai noi versiuni cum ar fi: Windows Millenium, Windows 2000, Windows XP, etc.
In 10 Noiembrie 1983 Microsoft anunta venirea Windows 1.0, un mediu care extinde capacitatile Dos-ului cu o interfata grafica.
Windows are o interfata grafica foarte prietenoasa, permitand lucrul si initierea oricarei persoane aceasta facandu-se prin diferite tutoriale.
Interfata Windows-ului poate fi schimbata de catre fiecare utilizator in parte dupa placerile acestuia. Aceasta personalizare poate fi facuta prin intermediul Themes-urilor, dar si prin accesarea directa a proprietatilor de afisare prin functia Display Properties din Control Panel. Aici se poate schimba tot look-ul Windows-ului, de exemplu background-ul, Icon-urile, personalizarea meniurilor si altele.
De aceea Windows este cel mai cautat si des folosit sistem de operare la ora actuala.
Acesta permite lucrul cu mai multe programe simultan, fara a mai fi nevoit sa iesi dintr-un program pentru a deschide altul.
Windows are un Manager de Programe, si lucreaza pe desktop cu icon-uri care contin link-uri la diferite programe pentru a usura efortul de cautare al programului respectiv de catre utilizator dand duble-click pe icon-ul programului.
Fiecare icon are o anumita fata care il deosebeste de celelalte programe. Aceasta fata insa, poate fi schimbata de catre utilizator.
Windows lucreaza cu ferestre, care arata continutul directorului deschis. O fereastra poate fi inchisa, minimalizata si modificata prin functia Resize.
Intr-o fereastra se pot crea directoare, fisiere, si se poate lucra cu acestea. Lucrul intr-o fereastra consta in copierea, mutarea, stergerea, redenumirea directoarelor / fisierelor, acestea fiind doar putine dintre capacitatile Windows-ului.
Pentru Windows au fost create o multime de programe pentru utilizatorii interesati in diferite domenii


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org