Referat - Introducere in lumea internetului

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
339
Etichete
introducere, lumea, internetului
Descarcari
227
Nota
0 / 10 - 0 voturi




Este astazi binecunoscuta tuturor larga raspândire a calculatoarelor electronice în aproape toate domeniile activitatii umane. Acest proces este în continua desfasurare si este foarte greu de previzionat unde se va ajunge si cât de mult se va schimba în viitor viata de zi cu zi, atât la serviciu cât si acasa, datorita calculatoarelor. Se spune, de exemplu, chiar ca analfabetul secolului al XXI-lea va fi cel care nu va sti sa lucreze cu un calculator.
Printre cele mai raspândite utilizari ale unui calculator sunt memorarea si prelucrarea informatiilor, în general, si a textelor, în particular. În plus, posibilitatile de prelucrare oferite de calculatoare permit structurarea complexa si regasirea usoara a informatiilor memorate.
În paralel cu progresele în domeniul calculatoarelor, un alt domeniu cu o dezvoltare spectaculoasa îl constituie telecomunicatiile. Astazi se poate comunica rapid între oricare doua puncte de pe glob. Posibilitatile de comunicare au fost folosite si în transferul de informatii între calculatoare aflate chiar la distante considerabile. Din sinergia între facilitatile de memorare structurata, de prelucrare si accesare a informatiilor oferite de calculatoare si posibilitatile crescânde ale domeniului telecomunicatiilor au aparut si în prezent au o extindere exploziva, retelele internationale de calculatoare.
Pentru a pune la dispozitie serviciile calculatoarelor electronice unui spectru cât mai larg de utilizatori, au fost dezvoltate instrumente concepute astfel încât sa permita accesul la retelele de calculatoare chiar a celor care nu au nici cea mai mica idee asupra a ceea ce este si cum functioneaza un calculator. Se poate spune ca, deja de acum, calculatorul devine un "aparat" banal chiar pentru un copil, cum ar fi, de exemplu, telefonul sau telecomanda unui televizor. Similar cu aceste aparate banale, un utilizator al lui nu trebuie sa stie nimic despre functionarea acestuia, ci numai cum se foloseste. Aceasta comparatie între te


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org