Referat - Lucrul cu imprimanta in Microsoft Word 2000

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 15 ani
Afisari
3217
Etichete
lucrul, imprimanta, microsoft, word, 2000
Descarcari
721
Nota
9 / 10 - 1 vot

Lucrul cu imprimanta în Microsoft Word 2000
Microsoft Office 2000 este ultimul pachet soft ce contine bine cunoscutele programe: Ms Word, Execel, Ms Acces, Ms Power Point, Ms Outlook si altele. Microsoft Office 2000 este urmasul lui Microsoft Office 97 mult mai îmbogatit ,cu mai multe facilitati el fiind folosit pe scara larga în lumea întreaga. Aproape orice calculator are Microsoft Office 97 instalat, daca nu proaspatul iesit pe piata Microsoft Office 2000.
Microsoft Word 2000 este un puternic program de editare a textelelor în windows el facând parte din pachetul sotware Microsoft Office 2000. El este foarte des folosit în editarea diferitelor documente cum ar fi texte, scrisori, prezentari, faxuri, calendare, rapoarte, chiar si pagini web. Multe dintre aceste documente sunt listate la imprimanta si din aceasta cauza lucrul cu imprimanta în Microsoft Word 2000 trebuie cunoscut foarte bine. Lucrul cu imprimanta în Microsoft Word 2000 este asemanator cu lucrul din Microsoft Word 97:
Imprimarea unui document - Se poate imprima documentul curent facând clic pe Imprimare de pe bara de instrumente standard. Pentru a afisa fiecare pagina asa cum arata când este imprimata se face clic pe examinare înaintea imprimarii . Înainte de aceasta se vor stabili caracteristicile documentului ce va fi imprimat adica: marimea hârtiei, tipul hârtiei, calitatea imprimarii care poate fi :
bun
normala
economica si repede.
Imprimarea unui numar de pagini - din meniul Fisier, se face clic pe Imprimare. Sub Interval de pagini, se specifica partea de document care se doreste a se sa imprima. Daca faceti clic pe Paginile, trebuie de asemenea sa introduceti numerele de pagina sau sirurile de pagini sau ambele. Se pot imprima pagini specificate, una sau mai multe sectiuni sau un numar de pagini care se întinde pe mai multe sectiuni. Se poate de asemenea selecta partea de document care se doreste a se imprima. Se face clic pe Imprimare din meniul Fisier, si apoi clic pe Selectie.
Imprimarea mai multor copii odata - din meniul Fisier se face clic pe Imprimare, în caseta numar copii se introduce numarul de copii care se doresc a fi imprimate. Pentru a imprima o copie completa a documentului înainte de a fi imprimata prima pagina a urmatoarei copii, se marcheaza caseta de validare asamblare. Daca se prefera imprimarea tuturor copiilor primei pagini si apoi toate copiile paginilor urmatoare, nu se marcheaza aceasta caseta de selectare.
Imprimarea de pagini pare sau impare - din meniul Fisier se face clic pe Imprimare, în aceasta caseta se face clic pe Pagini impare sau Pagini pare.
Imprimarea anumitor pagini si sectiuni - se pot imprima anumite pagini, una sau mai multe sectiuni sau o sectiune care se întinde pe un numar de mai multe pagini. Se pot imprima astfel:
Pagini ce nu compun o zona continua;
Pagini dintr-o zona în cadrul unei sectiuni;
O întreaga sectiune;
Sectiuni ce nu compun o zona continua;
Pagini dintr-o zona ce se întinde de-a lungul mai multor sectiuni.
Imprimarea mai ultor documente odata - se face clic pe Deschidere, se selecteaza folder-ul ce contine documentele de imprimat apoi clic pe Instrumente iar apoi clic pe Imprimare.
Imprimarea în ordine inversa - Word poate imprima documentul în ordine inversa, începând cu ultima pagina. Nu se marcheaza aceasta optiune daca se imprima un plic. Din meniul Instrumente se face clic pe Optiuni si apoi clic pe fila Imprimare. Sub Optiuni de imprimare se selecteaza caseta de validare Ordine inversa de imprimare.
Imprimarea schitata a unui document - Când se imprimeaza un document în maniera schitata, Word nu imprima formatele sau majoritatea ilustratiilor, cea ce poate face mai rapida imprimarea documentului. Unele imprimante nu suporta aceasta optiune. Din meniul Instrumente se face clic pe Optiuni, si apoi se face clic pe fila Imprimare. Sub Optiuni de imprimare se marcheaza caseta de validare Iesire schitata.
Imprimarea unui document într-un fisier - Când se imprima într-un fisier, trebuie mai întâi sa se determine tipul imprimantei  — de exemplu, o imprimanta PostScript — care va imprima în final fisierul. Word va salva apoi fisierul în limbajul imprimantei respective. Acea imprimanta poate fii conectata la orice fel de calculator, chiar daca Word nu este instalat. Se procedeaza astfel: din meniul Fisier se face clic pe Inserare, din caseta Nume se face clic pe imprimanta utilizata pentru imprimarea fisierului apoi se marcheaza caseta de validare Imprimare în fisier si dupa aceea clic pe OK. În caseta Nume fisier, din caseta de dialog Imprimare în fisier, se introduce numele fisierului.
Imprimarea unui document coordonator - Pentru a imprima întregul document coordonator, se extind subdocumentele sise comuta în Viz...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org