Referat - Primii pasi in Virtual Basic

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
318
Etichete
primii, pasi, virtual, basic
Descarcari
253
Nota
0 / 10 - 0 voturi





Primii pasi in Visual Basic versiunile 4.0-6.0


Ce este Visual Basic???

Visual Basic este un popular limbaj de programare de la Microsoft Corporation, care va ajuta in realizarea programelor standard, realizarea programelor dificile, realizarea de DLL- uri,etc. Microsoft Visual Basic se remarca prin faptul ca este usor de folosit, cuprinde o multitudine de optiuni pentru programul ce vreti sa il creati si va pune la dispozitie cel mai bun prieten al unui utilizator PC: tasta F1, tasta care va ajuta cand nu mai stiti ce sa faceti, sau, pur si simplu daca vreti sa va familiarizati cu programul.

Un exemplu de aplicatie in Visual Basic

*Activam programul(il deschidem).
*Alegem din meniul “file”>”new project”>”standard .exe”.

#Va va aparea o fereastra, care daca va uitati in dreapta veti vedea ca numele acesteia este “Form1”.In fereastra cu proprietati, situata in dreapta, sub fereastra unde este afisat numele formei, puteti schimba proprietatile acestei forme(Form1).Exemplu: Numele(Name)- acesta trebuie sa contina un cuvant sau mai multe(sau cifre) care nu sunt separate.Ex.: “Form1”; “Wordprocessor”, etc.
Titlul care va apare in program(Caption)- se tasteaza un nume, care spre deosebire de cazul anterior poate fi separat de spatii.

(((((1.Design- ul)))))

#Design- ul programului dvs. Este partea cea mai neimportanta parte in realizarea unui program in V.B.. Se selecteaza din meniul ce de obicei se afla in stanga, o forma, un buton de comanda, etc., pe care o ve- ti atasa programului. Ca exemplu vom lua o imagine(se selecteaza din meniul din stanga “Picture”) si un buton de comanda, numit “Inchide aceasta aplicatie”(din acelasi meniu>Command Button).

(((((2.Setarea proprietatilor formelor de design)))))

#Sunt descrise la inceput, dupa capitolul “ Ce este Visual Basic???”.

(((((3. Programarea)))))

# Programarea este partea cea mai grea in realizarea unui program.
Vom continua cu cele 2 forme alese din forma principala(Form1): imaginea si butonul de comanda


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org