Referat - Visual Basic

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
327
Etichete
visual, basic
Descarcari
203
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Visual Basic

Visual Basic este un mediu de dezvoltare de inalta productivitate, conceput pentru sistemul de operare Windows, cu ajutorul caruia Intr-un timp record se pot elabora diferite aplicarii Windows. Aflat la versiunea 7.0 (beta 1), lansata In anul 2000, produsul reprezinta un varf al sistemelor de programare sub Windows. Incepand cu versiunea 3, Visual Basic a devenit instrumentul ideal pentru programatorii bazelor de date de pe tot mapamondul. La Inceput a fost versiunea 3, cu DAO (Data Access Objects), apoi RDO (Remote Data Access) inclus In versiunea 4 si apoi capacitatea de a construi componente robuste cu ActiveX cu versiunile 5 si 6.
      Istoria sa Incepe cu ideea celor de la Microsoft de a crea un mediu de programare vizual, bazat pe limbajul de programare BASIC (Beginners All-Purpose Simbolic Instruction Code), creat In 1960 de Thomas Kurtz si John Kemeny. Totusi, limbajul utilizat In Visual Basic a evoluat mult fara de concepria originala, la ora actuala conrinand sute de instructiuni, functii si cuvinte cheie; multe dintre ele se refera direct la interfara grafica a utilizatorului cu sistemul de operare Windows.
      Pentru a se potrivi cat mai bine diferitelor tipuri de utilizatori, Microsoft a elaborat trei edirii ale Visual Basic-ului, fiecare comprimand ajutor software interactiv precum si comanda Books Online, prin care se poate afisa o documentarie completa, prezentata Intr-un format usor de parcurs. Cele trei edirii sunt:
Visual Basic Learning
permite crearea aplicariilor pe 32 de biri, care ruleaza sub Windows 95/98/2000/NT . Include In afara controalelor standard si controalele de baza referitoare la gestiunea bazelor de date.
Visual Basic Proffesional
prezinta toate facilitarile din ediria Visual Basic Learning si In plus diferite controale suplimentare (Internet, Cristal Report Writer).
Visual Basic Enterprise
conrine tot ceea ce cuprinde ediria Proffesional si In plus administratorul de automatizare, administratorul de comp


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org