Referat - Protocoale Sonet

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
386
Etichete
protocoale, sonet
Descarcari
263
Nota
0 / 10 - 0 voturi




SONET


I.INTRODUCERE


Elemente fundamentale

Denumirea de SONET vine de la Synchronous Optical Network si reprezinta un standard pentru transferul optic de telecomunicatii scos de Exchange Carriers Standards Association (ECSA) pentru American National Standards Institute (ANSI), care stabileste standarde pentru telecomunicatii si alte ramuri ale industriei. Se asteapta ca standardul SONET sa ofere infrastructura de transport pentru telecomunicatii în lumea întreaga în urmatoarele 2-3 decenii. Echivalentul international este Synchronus Digital Hierachy. Împreuna, ele formeaza standarde internationale astfel încât retelele digitale sa se poata interconecta. De asemenea, se asigura ca sistemele conventionale existente sa poata folosi mediile optice si produc standarde pentru vitezele de transfer pe linii, cunoscute sub numele de nivele Optical Carrier sau OC care asigura o mare parte din bazele Internetului.
Synchronus optical network este o tehnologie bazata pe fibra optica si care poate transmite date cu o viteza mai mare de 1 Gbps. Se poate conecta cu interfete pentru ATM, ISDN, rutere si alte echipamente cu viteze de transmisie mai mari de 2 Gbps.
Având o configuratie cu o flexibilitatea mare si o latimea de banda cu o plaja întinsa, SONET ofera avantaje semnificative fata de vechiul sistem de telecomunicatii. Printre acestea se numara :

- cerinte de echipament reduse si o marire a fiabilitatii retelei
- furnizeaza bytes de overhead si payload - bytes de overhead permit conducerea fiecarui byte de payload individual si faciliteaza gruparea centralizata a erorilor
-definirea unui format de multiplexare sincron pentru purtarea semnalelor digitale de nivel mai jos (DS1, DS3) si a unei structuri sincrone, care simplifica interfata switch-urilor digitale, a switch-urilor digitale cu conectare în cruce si a mutiplexoarelor add-drop.
- punerea la dispozitie a unui set de standarde care permite ca produsele a diferiti comercianti sa se conecteze.
- definirea unei a


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org