Referat - Protocoale X 25

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
331
Etichete
protocoale
Descarcari
323
Nota
0 / 10 - 0 voturi




Protocoale X.25


Introducere

X.25 este un protocol ITU-T (International Telecomunication Union-Telecomunication Standardization Sector) pentru WAN (Wide Area Network), care defineste felul în care conexiunile între dispozitivele utilizator si dispozitivele de retea sunt stabilite si mentinute. X.25 este conceput pentru a se putea opera indiferent de tipul sistemelor conectate la retea. Este de obicei folosit în retelele PSN (packet-switched networks), de exemplu în companiile de telefoane. Abonatii sunt taxati în functie de utilizarea retelei. Dezvoltarea standardului X.25 a fost intiat în anii 1970. la acel timp a fost nevoie de protocoale WAN capabile de a asigura conexiuni vizavi de PDN-uri (public data networks). Acum X.25 este administrat ca un standard international de ITU-T.


Dispozitive si operatiile protocolului

Dispozitivele de retea X.25 se împart în trei categorii generale: DTE (data terminal equipment), DCE (data circuit-terminating equipment) si PSE (packet-switching exchange). Dispozitivele DTE sunt sisteme de capat de retea, computere personale, sau hosturi de retea, si sunt localizate în cladirile abonatilor. Dispozitivele DCE sunt dispozitive de comunicare, spre exemplu modem-ul si placa de retea, care asigura o interfata între dispozitivele DTE si PSE, si sunt de obicei localizate în sistemele de calcul a utilizatorilor. Dispozitivele PSE sunt niste comutatoare care alcatuiesc cea mai mare parte a retelei utilizatorilor. Acestea transfera date de la un dispozitiv DTE si un dispozitiv PSE, si sunt localizate de obicei în sistemele de calcul ale utilizatorilor. Figura de mai jos ilustreaza relatiile dintre cele trei tipuri de dispozitive de retea ale lui X.25:



Dispozitivul de asamblare/dezasamblare de pachete (PAD)

Dispozitivul de asamblare/dezasamblare de pachete PAD (packet assembler/disassembler) este un dispozitiv foarte des folosit în retelele X.25. PAD-urile sunt folosite când un dispozitiv DTE, cum ar fi un terminal în mod caracte


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org