Referat - Retele de calculatoare 2

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
318
Etichete
retele, calculatoare
Descarcari
310
Nota
0 / 10 - 0 voturi

§1. Notiuni generale
Scurt istoric

Curînd dupa aparitia calculatoarelor electronice (1943), a demarat o cresc spectaculos. De exemplu, viteza de calcul se mareste cu un ordin(de zece ori) la fiecare 5 ani, de la 1000 instructiuni pe secunda (ips) în 1945 la 1012ips = 1 Tips în 1995 si 12,3 Tips în 2000. Însa în primii ani ele nici pe departe nu acopereau gama necesara de servicii în domeniu. Oferta era limitata de solutiile adevarata revolutie în industria informatiilor. Performantele calculatoarelor tehnologice existente.
Si deja în 1954 au fost propuse solutii arhitecturale de crestere a performantelor sistemelor de calcul. Sub conducerea savantului A.M.Leiner în Marea Britanie a fost construit primul complex de calcul SEAC+DYSEAC. Complexul continea doua calculatoare diferite SEAC si DYSEAC, interconectate în asa mod, ca fiecare dintre ele servea pentru celalalt ca unitate de intrare-iesire a datelor. Astfel se efectua scimbul de informatii între calculatoare, ele putînd opera pentru rezolvarea uneia si aceleiasi probleme. Experimentele au demonstrat ca complexul de calcul se ispraveste cu sarcini, irealizabile la cele doua calculatoare daca ele ar functiona aparte fiecare.
Complex de calcul se numeste sistemul din mai multe unitati de prelucrare a informatiilor, plasate la distante relativ mici (pîna la zeci de metri) unele de altele. Primele au fost create complexele de calcul multicalculator – complexe de calcul din mai multe calculatoare interconectate, ce opereaza ca un sistem unic pentru realizarea unor sarcini comune. Fiecare calculator functioneaza sub dirijarea sistemului de operare propriu, existînd, totusi, si componente de coordonare a functionarii sistemului de calcul în ansamblu.
Ulterior au fost construite diverse complexe multicalculator. Însa a ramas deschisa problema accelerarii rezolvarii unor probleme complexe, ce nu era posibil sau era dificil de divizat în parti relativ autonome, pentru distribuire între calculatoarele unui complex multic


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org