Referat - Retele de Calculatoare II

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
392
Etichete
retele, calculatoare
Descarcari
315
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Retele de Calculatoare II
Introducere

In aceasta epoca a calculului distribuit, retelele sunt prezentate in aproape toate mediile de lucru. O retea este un mecanism care permite calculatoarelor distincte si utilizatorilor acestora sa comunice si sa partajeze resurse. In ciuda utilizarii lor pe scara larga, retelele raman cele mai misterioase dintre tehnologiile informationale.

2. Evolutia retelelor

Retelele au fost initial solutii de conectivitate brevetate, care erau parte integranta a unui pachet de solutii informatice, in aceeasi masura brevet at. Companiile care automatizau procesarea de date sau functiile de contabilitate in epoca de dinaintea calculatoarelor personale erau obligate sa se adreseze unui singur comerciant pentru a obtine o solutie la cheie. Configuratiile tipice includeau terminale simple, care erau cablate la controllere de dispozitiv. Controllerele de dispozitiv asigurau accesul comun, sau multiplexat, la resursele de comunicare, ce asigurau conectivitatea cu sistemele mainframe. Aceste resurse de comunicare erau reunite intr-un procesor front-end (FEP) al sistemului mainframe. FEP permitea mai multor resurse sa partajeze un singur canal catre mainframe. Datorita diferentelor dintre viteza de intrare/iesire si viteza procesoarelor sistemului mainframe, aceasta solutie (figura. 1.1) era cea mai eficienta din punct de vedere financiar.
Calculator Mainframe







terminal simplu T.simplu t.simplu t.simplu

Figura 1.1 Accesul cablat la sistemele mainframe
Altfel, era utilizata o linie inchiriata cu largime de banda mica pentru traversarea distantei geografice pana la mainframe. In acel loc, linia inchiriata era conectata la canalul de intrare/iesire (I/O) al sistemului mainframe.
In aceste medii, aplicatiile software erau executate doar pe un calculator cu un unic sistem de operare. Sistemul de operare putea fi executat numai pe produsele hardware ale aceluiasi distribuitor. Chiar si ech


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org