Referat - Scanere

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
313
Etichete
scanere
Descarcari
217
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Scanerele

Oricui îi place sa foloseasca poze atunci când lucreaza pe computer, desi nu are neaparat nevoie de ele. E dificil de lucrat fara o imprimanta si imposibil fara un monitor.
Scanerul nu este neaparat necesar. Dar, o data ce ati intrat în posesia unuia, veti fi surprins de cât este de util.
Puteti crede ca un scaner este bun doar la adaugarea unor poze în scrisori, articole sau proiecte scolare. Dar scanerul poate mai mult. Iata câteva exemple: la transmiterea faxurilor, pentru fotocopiere ocazionala sau pentru a depozita copii ale unor documente vechi. Puteti sa testati, totodata, minunea tehnicii care este recunoasterea caracterelor optice (OCR) - un sistem ce învata computerul sa va citeasca toate scrisorile.
Va vom prezenta în continuare diferitele tipuri de scanere existente, pentru a-l alege pe cel care se potriveste cel mai bine nevoilor, spatiului si posibilitatilor dumneavoastra financiare. Apoi va vom explica felul în care puteti folosi la maxim proprietatile aparatului. Indiferent de tipul scanerului ales, veti vedea ca acesta este unul dintre cele mai amuzante accesorii pe care le puteti atasa PC-ului.
Desi exista scanere de toate formele si dimensiunile, totusi ele se împart în trei mari categorii: scanere de mâna, acannere pentru documente si scanere plane.

Scanere de mâna
Sunt cele mai ieftine, sunt mici, se tin în mâna si se deplaseaza deasupra pozei de scanat. Acestea pot realiza o calitate buna a imaginii, dar au si câteva neajunsuri. Pentru o scanare perfecta trebuie sa deplasati aparatul deasupra hârtiei în linie dreapta si cu viteza constanta, cea ce nu este simplu si pot fi necesare mai multe încercari pâna la obtinerea rezultatului optim. În plus aceste aparate n


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org