Referat - Securitatea postei electronice

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
494
Etichete
securitatea, postei, electronice
Descarcari
414
Nota
0 / 10 - 0 voturi

INTRODUCERE

De-a lungul evolutiei sale, Internetul a trecut prin mai multe etape. La început, a fost o retea militara, creata de US DoD (Department of Defence - Ministerul Apararii Statelor Unite). Ideea de la care s-a pornit a fost aceea de a introduce un grad ridicat de redundanta, astfel încât distrugerea unei parti a retelei sa nu afecteze functionarea restului retelei. Perioada urmatoare a apartinut comunitatii stiintifice si academice. Oamenii de stiinta au folosit reteaua pentru a comunica între ei, pentru a distribui informatii, pentru a face cunoscute rezultatele cercetarii. Etapa actuala este cea a utilizarii publice a Internetului, pe baze comerciale.
Dintre toate serviciile Internetului, posta (sau mesageria) electronica (e-mail în engleza, dar din ce în ce mai mult si în româna) este cea mai simpla si cea mai raspândita. Trebuie spus aici ca posta electronica nu este apanajul exclusiv al Internetului: exista retele locale sau de arie larga private care dispun de sisteme de mesagerie electronica. De asemenea, majoritatea BBS-urilor permit utilizatorilor proprii sa corespondeze între ei. Din perspectiva utilizatorului, folosirea acestor sisteme este similara cu utilizarea sistemului e-mail din Internet, exceptând modul de formare a adreselor si, desigur, faptul ca în aceste sisteme nu se poate comunica decât în cadrul organizatiei respective. Dar expansiunea Internetului este foarte rapida si majoritatea acestor sisteme sunt deja conectate la Reteaua Globala.
Cu siguranta multi dintre noi folosim cu dezinvoltura posta electronica. Exista însa multi care înca nu au avut posibilitatea, interesul sau poate curajul sa-i cunoasca avantajele. Cert este ca, în scurt timp, e-mail-ul va deveni un instrument indispensabil pentru oricine.
În multe privinte, functionarea postei electronice se aseamana cu serviciile postale obsnuite. Analogia este extrem de expresiva. În general, fiecare dintre noi suntem clientii unui anumit oficiu postal, de regula cel mai apropia


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org