Referat - Conflictul si securitatea umana

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
469
Etichete
conflictul, securitatea, umana
Descarcari
236
Nota
0 / 10 - 0 voturi





Conflictul si Securitatea Umana





La o privire mai optimista , s-ar spune ca in sfarsit , globul intreg este nu doar legat prin tehnologii similare, telefonie mobila, transmisii globale prin satelit melodii identice fredonate in diverse limbi de pustani imbracati dupa aceleasi canoane, ci si dornic sa traiasca in sfirsit, in pace, fara conflicte sau razboaie distrugatoare si inutile.
Ca niciodata pana acum, conflictele, desi nu eradicate – considerate dusmanul universal al omului,ca niciodata pana acum, armele cele mai distrugatoare si letale au fost incluse de toata lumea pe ,, lista neagra “.
Conflictul nu exista in absenta oamenilor. Consumul de droguri nu este o ocupatie pentru ,, lideri “.
Traficul de carne vie nu se practica printre ,, delfini “. ,, Balenele “ nu fac comert cu arme. ,, Renii” nu inventeaza razboaie comerciale, informationale sau embargouri.
Ca niciodata pana acum, un copil din Kenya poate fi adoptat ,, financiar “ de un om de afaceri austriac, thailandez sau brazilian pentru a ajunge viu, decent viu, la maturitate.
Ca niciodata pana acum, conflictul, consumul de droguri, traficul de carne vie sunt atacate vehement la ,, origini “ , prevenirea trecand – cel putin in programe mai presus de reprimare.
Ce ne lipseste oare , pentru a face din sec – XXI ravnitul liman de pace universala ? La o prvire pesimista insa , am intrat in noul mileniu tot oameni. Adica suficient de invidiosi , de nepasatori , de inconstanti si de furiosi ca sa nu ne respectam capacitatea de a genera idei. Si totusi , insasi diversitatea de identitati pe care sec – XXI , le-a permis si dezvaluit omului oferindu-i sansa de a fi mult mai nuantat exprimat decat inainte nu doar ca apartenent al unui stat ci ca detinator al unei infinitati de trasaturi minoritare[ regionale , sexuale , etnice , confesionale , muzicale etc ] – arata ca esecul secol


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org