Referat - Tablouri Unidimensionale

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
344
Etichete
tablouri, unidimensionale
Descarcari
262
Nota
0 / 10 - 0 voturi

TABLOURI UNIDIMENSIONALE

Structura de date este o colectie de date înzestrata cu informatii structurale care permit identificarea si selectia componentelor.
Componentele unei structuri de date pot fi identificate si selectate fie prin numele, fie prin intermediul relatiilor structurale. Cea mai simpla relatie structurala este pozitia fiecarei componente in cadrul structurii.
Asupra unei structuri de date se pot aplica mai multe tipuri de operatii :vizualizarea elementelor structurii sub diferite forme, actualizarea(adaugarea, modificarea sau stergerea unei componente), îmbogatirea structurala(prin adaugarea unor informatii de legatura) sortare(aranjarea componentelor intr-o anumita ordine stabilita de un anumit criteriu de ordonare.
Din punct de vedere al continutului, structurile pot fi:
-omogene(toate componentele structurii sunt de acelasi tip)
-neomogene(componentele structurii sunt de tipuri diferite)
in functie de modul in care sunt memorate structurile de date se împart in doua mari categorii:
-Structuri interne, sunt create in memoria interna RAM a sistemului, si au un caracter temporar, datorita faptului ca memoria interna este volatila.
-Structuri externe, sunt depozitate pe un suport de memorie externa (hard-disk.floppy-disk), având astfel un caracter permanent.
TABLOURI
Un sir de elemente de acelasi tip, în care conteaza ordinea elementelor, se numeste vector sau tablou unidimensional.
Un tablou(array) este o structura formata dintr-un numar fixat de componente de acelasi tip, numit tip de baza. Numarul de componente este determinat de numarul de valori ale indicilor, care sunt obligatoriu tipuri ordinale. Pozitia unui element se mai numeste si indicele sau rangul elementului, iar elementele se mai numesc si componente ale vectorului. Sintaxa declararii tipului tablou es


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org