Referat - Windows98 vs Windows95

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
323
Etichete
windows98, windows95
Descarcari
247
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Windows 98 vs. Windows 95

In cele ce urmeaza voi încerca sa fac o paralela intre cele doua mari medii de operare si anume Win98 si Win95.
Din Win98 a aparut la început doar o versiune beta, adica o versiune de test de abia dupa aceea a aparut versiunea finala.
In primul rând mi se pare normal sa ne punem întrebarea daca sa trecem de la actualul sistem de operare la acest gigantic Win98 ?
O a doua întrebare ar fi urmatoarea: trebuie sa cumparam un nou PC(sau un upgrade la actualul) ?
Firma producatoare a acestui sistem de operare este de parere ca ar trebui sa ne facem un upgrade deoarece numai un calculator nou ar fi in stare sa utilizeze toate facilitatile oferite de Win98, dintre care poate printre cel mai important este suportul USB(Universal Serial Bus), suport care ne promite sa puna capat unui întreg calvar la care sunt supusi cei care au contact direct cu componentele hardware si dau de un întreg arsenal de cabluri banda si alte mai stiu eu ce tipuri de conectori in interiorul carcasei. Pana acum numai Win98 reuseste sa scoata totul din aparatele care lucreaza cu interfata USB.
Si totusi Win98 ofera unele avantaje si pentru utilizatorii cu calculatoare ceva mai slabute (intr-un test efectuat de o firma Win98 a rulat perfect pe un 4x86 la 66 MHz), adica utilizatorilor care sunt multumiti cu un Pentium la 90 MHz. Pentru acestia Win98 include câteva functii utile, in afara de drivere si de tool-urile imbunatatite ofera si un suport pentru Internet existând acum pe baza lui Internet Explorer 4 o conexiune Internet adânc implementata, si apoi mai este si acel VFAT32 care este util mai ales in cazul unor HDD-uri mari, cu partitii de peste 1GB si unde se pot recupera peste 80MB pe HDD prin trecerea de la FAT16 la VFAT32 cu ajutorul utilitarului pe care Win98 îl include in sistem. Din pacate o data facuta trecerea la VFAT32 revenirea la FAT16 se mai poate face numai prin procedee care necesita mai mult timp.
Acest Win98 a mai fost denumit ca un sistem de operare car


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org