Referat - Beijing

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
421
Etichete
beijing
Descarcari
246
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Beijing

Beijingul este capitala si al doilea oras ca marime din Repubilca Populara Chineza. El este nu numai un centru commercial modern ci adaposteste si cateva dintre cele mai vechi constructii din China.
Localizat in N-E chinei, la capatul Nordic al triunghiularei Campii Chineze de N., Beijingul este situat la aprox. 160 Km vest de golful Chihli de la Marea Galbena. Orasul, cel mai mare din china dupa Shanghai, a fost cu cateva intreruperi, capitala inca in 1272 , de cand conducatorul mongol Kublai Han a intemeiat aici o fortareata. Beijingul este situat la convergenta sudica a mai multor trecatori montane , care fac legatura intre campia Chineza de N cu Muntii, campiile si podisurile din teritoriul chinez al frontierei nordice. Astfel Beijingul este cea mai importanta poarta intre China si regiunea vasta din interiorul Asiei Centrale.

Varietatea formelor de relief

La mijlocul anilor 1990, doar orasul avea aprox. 6 milioane de locuitori, iar intreaga regiune metropolitana avea o populatie de 12 milioane. Beijingul este cel de-al 11-lea oras ca marime din lume. Centrul Beijingului ocupa 4.567 km2 , iar Marele Beijing are o suprafata totala de aprox. 16.800 km2. Aproximativ doua treimi din ea este deluroasa , mai ales in N-E unde se prelungeste spre Muntii Yen, si in N-V unde se inalta Muntii Daihang (Taihang), care ating peste 1000m. Suprafata ramasa a orasului este zona joasa, situata la aprox. 30m-40m deasupra nivelului marii .Aceasta zona este numita de geologi Golful Pekin si se deschide pe extremitatea sudica si estica spre Marea Campie Chineza de Nord.

Iernile reci

Beijingul are o zona temperate, un climat continental musonic, ceea ce face ca iernile sa fie lungi, reci si uscate.Curentii reci de aer proveniti dinspre Siberia influenteaza in mare masura clima si media temperaturilor inregistrate in ianuarie este coborata, de minus 4 grade C.Vara ca


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org