Referat - California

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
328
Etichete
california
Descarcari
226
Nota
0 / 10 - 0 voturi

CALIFORNIA – megastatul american


Din toate punctele de vedere, California este, pentru zona Pacificului, o tara si nu un simplu stat.
Luata separat fata de restul Statelor Unite, economia Californiei se situeaza pe locul al saselea in lume. Numai S.U.A., U.R.S.S., Japonia, Germania si Franta produc mai mult decat California.Pana in anul 2001 ea va urca pe locul al patrulea. Produsul total brut al acestui stat a atins 600 miliarde de dolari in 1988, cu o medie anuala de crestere de 10% in ultimii cinci ani.
California este principalul exportator de produse industriale si agricole din SUA, aflandu-se pe primul loc in domeniile aviatiei, apararii, turismului, constructiilor si tehnologiilor inalte. O treime din totalul companiilor americane producatoare de inalta tehnologie isi au sediul in California, alaturi de circa o treime din firmele specializate in biotehnologie.
In California, numarul oamenilor de stiinta si al inginerilor este mai mare decat cel al statelor situate pe urmatoarelor doua locuri luate la un loc.
Zilele suprematiei bancare a orasului New York par sa fie numarate.
Principalele banci de economii si imprumut isi au sediul in California; trei dintre ele functioneaza in Los Angeles iar alte doua in Beverly Hills.Intre 1980 si 1986 totalul depunerilor efectuate in Los Angeles a crescut cu un incredibil procent de 65%, ajungand la 145 miliarde de dolari, in timp ce pentru New York cresterea a fost doar de 7%, ajungand la 192 miliarde de dolari.




California este o adevarata Mecca pentru investitorii japonezi.Aici se afla peste 750 de sucursale ale unor firme japoneze si noua banci afiliate in Japonia, cu un capital total de peste 10 miliarde de dolari. Peste 40% din totalul investitiilor japoneze din SUA sunt concentrate in California. Opt dintre cele mai importante firme producatoare de automobile japoneze se afla in zona Los Angeles; tot aic


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org