Referat - Eurasia

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
366
Etichete
eurasia
Descarcari
276
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Eurasia
Numele dat celei de-a patra parte din Eurasia, provine de la „Europa”, fiica lui Phoenix in mitologia greaca, sau de la „Ereb”, cuvant fenician care inseamna „apus”.
Rapirea Europei a fost pictata in anul 1580 de catre artistul italian Paolo Veronese, si reprezinta relatia dintre zeul grec, Zeus si frumoasa legendara, Europa. In mitologia greaca, Zeus a zarit-o pe frumoasa printesa in timp ce culegea flori, si s-a indragostit de ea. El s-a transformat apoi, intr-un frumos minotaur, care a purtat-o pana in insula Creta, unde Europa a nascut trei fii.
1) Demeter
In mitologia greaca, zeita a granelor si a recoltelor bogate, fiica a Titanului Cronos si a Reei. Cand fiica sa Persefona, a fost rapita de catre Hades, supararea Demetrei a fost atat de mare incat a neglijat pamantul; nici o planta nu mai crestea, iar foametea a cuprins intreaga lume. Inspaimantat de aceasta situatie, Zeus i-a cerut fratelui sau, Hades sa i-o inapoieze pe Persefona mamei sale. Hades a fost de acord, dar inainte de a o elibera, a obligat-o pe fata sa manance seminte de rodie, care ar forta-o sa se intoarca la el cate 4 luni pe an.
Lipsa de viata a naturii pe timpul iernii, se spunea ca se datoreaza supararii Demetrei, pricinuita de plecarea fetei sale.
2) Afrodita
In mitologia greaca, zeita a dragostei si a frumusetii, iar in cea romana, zeita Venus. In legenda Homerica, ea este fiica lui Zeus si a Dionei, una dintre sotiile acestuia, dar in Theogonia lui Hesiod, ea este descrisa ca fiind nascuta din spuma marii, si etimologic vorbind, numele ei ar putea insemna „nascuta din spuma”. Conform lui Homer, Afrodita este sotia lui Hefaistos, schiopul si uratul zeu al focului. Printre iubitii sai se numara, Ares (zeul razboiului) care mai tarziu, in mitologie a fost prezentat ca sotul ei. Ea a fost rivala Persefonei, regina celeilalte lumi, pentru dragostea frumosului tanar grec, Adonis.
3) Apollo
In mitologia greaca, fiu al lui Zeus si al lui Leto, fiica unui Titan. El a creat de asemenea e


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org