Referat - Lordul Carnavon

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
304
Etichete
lordul, carnavon
Descarcari
203
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Lordul Carnavon



În anul 1902, americanul Theodore Davis a obtinut din partea guvernului egiptean autorizatia de a înterprinde sapaturi în Valea Regilor. Lucrarile au durat doisprezece ani. A descoperit mormintele lui Tutmes al IV- lea, Mineptah- Siptah, Horemheb, Amenofis al IV-lea, sotul lui Nefertiti, al carui admirabil bust colorat se numara fara îndoiala printre cele mai cunoscute sculpturi egiptene.
La începutul Primului Razboi Mondial, concesiunea sapaturilor a fost acordata lordui Carnavon si lui Howard Carter. O data cu aceasta se inaugureaza istoria celei mai mari descoperiri din Egipt, care, asa cum scria sora lui Carnavon, “începe ca povestea cu lampa lui Alladin si se termina sub Imperiul lui Nemesis”.
Personalitatea lordului Carnavon este un amestec specific englez, de sportive si de amator de arta, de gentleman si de globe –trotter, de realist în actiuni, si de romantic în sentimente.
În 1903 se duce pentru prima data în Egipt si întâlneste pe terenurile de sapaturi mai multe misiuni arheologice. În 1906 întreprinde sapaturi de unul singur. În cursul iernii recunoaste ca are cunostinte insuficente. Cere sfatul profesorului Maspero, care îl recomanda pe tânarul Carter.
Tovarasia dintre cei doi barbati a fost extrem de fericita. Carter îl completa perfect pe lordul Carnavon.
Carnavon si Carter au început lucrarile. Abia în toamna anului 1917 izbutira sa le dea amploarea necesara. În fata ochilor celor doi se întindea în toata splendoarea ei Valea Regilor. Multi dinaintea lor facusera aici sapaturi, dar nimeni nu lasase vreo indicatie sau vreun plan exact. Între mormanele de piatra, aliniate ca un fel de lant de munti artificiali, se zareau intrarile mai multor cavouri. Nu era decît un singur lucru de facut: sa se sape sistematic pîna la stânca. Carter propuse sa se înceapa printr- un triunghi marginit de mormintele lui Ramses al II- lea, Mineptah si Ramses al IV-lea. “ Cu riscul de a fi acuzat de clarviziune retrospectiva, afirm ca aveam speranta fo


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org