Referat - Mein Kampf

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
360
Etichete
mein, kampf
Descarcari
267
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Mein Kampf



Fara indoiala, Cel de-al Doilea Razboi Mondial a fost cel mai mare razboi din istorie, la el luand parte in total 61 de tari, cu polulatia de 1.7 miliarde de locuitori reprezentand trei sferturi din populatia Terrei, dar si cel mai sangeros, fiind estimat un numar de 55 de milioane de victime dintre care 30 de milioane de civili, aici neincluzand milioanele de evrei ucisi in urma Holocaustului. Finantarea intregului razboi a atins suma de 1 trilion de dolari americani, dintre care numai Statele Unite cheltuind estimativ 341 miliarde.
Dupa incheierea Primului Razboi Mondial, la 11 noiembrie 1918, trei natiuni si-au manifestat nemultumira fata de urmarile conflagratiei:Germania, considerata raspunzatoare pentru intregul razboi in urma Tratatului de la Versailles, Italia si Japonia. Datorita parerii unanime a cetatenilor germani drept careia conditiile impuse Germaniei prin tratatul mai sus mentionat erau prea dure, dar si datorita problemelor economice cauzate de criza mondiala, in prim-planul scenei politice a aparut Adolf Hitler, conducatorul Partidului National-Socialist al Muncitorilor Germani, iar pe 30 ianuarie 1933 formeaza un guvern, Hitler fiind numit cancelar. Dupa un an, la 2 august 1934, el devine conducatorul statului(Fuhrer).
In lucrarea „Mein Kampf”, dar si in numeroase discursuri, Hitler sustinea politica de „Lebensraum”(spatiu vital). Adept al teoriei Drang nach Osten (Extinderea spre Est) , era in special interesat de URSS ,cu precadere de Ucraina ,unde intentiona sa creeze coloni germane, avand ca exemplu de baza hegemonia Marii Britanii asupra Indiei.
In acest timp, in Italia, incepand din 1922, Benito Mussolini instaurase un regim dictatorial ce avea la baza ideologia fascista.
Japonia nu a adoptat fascismul , dar pozitia avantajoasa a fortelor armate din cadrul guvernului a facut posibila impunerea unui tip asemanator de totalitarism.Din punct de vedere militar japonezii erau cu mult in fata germanilor.Ei au folosit minor


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org