Referat - Mostenirea antichitatii si noi cei de astazi

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
326
Etichete
mostenirea, antichitatii, noi, cei, astazi
Descarcari
312
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Mostenirea antichitatii si noi cei de astazi


Antichitatea se refera la o vasta parte a lumii dar in principal la cea organizata in jurul Marii Mediterane.Se diferentiaza antichitatea orientala (Egiptul , Mesopotamia) si
antichitatea occidentala (Grecia si Roma).
In antichitate ,care reprezinta 4000 de ani de istorie, au aparut germenii civilizatiei care s-au dezvoltat in decursul vremii si s-a transmis pâna in zilele noastre. Civilizatia a aparut in orient de unde s-a raspândit catre occident.
Conditiile naturale dintre cele doua fluvii Tigru si Eufrat au condus la aparitia si dezvoltarea agriculturii.Acest tinut pe care grecii antici il numeau Mesopotamia este locul in care au aparut primele asezari organizate sub forma de orase.Mesopotamienii au descoperit irigatiile in agricultura si au domesticit animale precum oaia ,capra si porcul. Tot ei au dezvoltat una dintre cele mai mari descoperiri ale tehnicii si anume metalurgia(extragerea metalului din minereu).De asemenea au descoperit caramida si si-au construit locuinte zidite si tencuite cu lut. In aceasta perioada apar si credintele religioase.
Dezvoltarea oraselor a determinat crearea unei arte monumentale(temple, palate etc) care ia amploare din ce in ce mai mult odata cu aparitia si construirea statelor si apoi a imperiilor.
Cea mai impresionanta dintre civilizatiile lumii antice s-a dezvoltat pe malul Nilului :Egiptul antic.Egiptenii au fost excelenti in arhitectura funerara : piramide si morminte de faraoni.De asemenea au construit temple importante ca cel de la Luxor si sculpturi monumentale cum esta celebrul Sfinx.
Orasele grecilor erau asezate in special pe malul marii si comertul a cunoscut o inflorire deosebita .Trocul a fost inlocuit de moneda .Grecii sunt primii care au trait dupa legile democratiei.In Grecia antica s-au dezvoltat arta ,stiinta ,matematica ,geometria, literatura si filozofia.Arhitectura grecilor antici este caracterizata printr-un rafina


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org