Referat - Pablo Picasso - legenda

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
457
Etichete
pablo, picasso, legenda
Descarcari
233
Nota
0 / 10 - 0 voturi























































































Pablo Picasso - legenda

Picasso si-a transformat viata în legenda. Dupa ani petrecuti printre boemii din Montmartre; a devenit–gratie geniului si spiritului sau inovator, dar totodata prieteniilor celebre-cel mai renumit pictor al secolului XX-lea .

Totul a început la Malaga când Jose Ruiz Blasco si Maria Picasso Y Lopez s-au casatorit (1880). Pe 25 octombrie 1881 la ora unsprezece vine pe lume primul lor copil . La nastere copilul nu vroia sa respire ,toata lumea îsi facea griji pentru copil dar unchiul sau a suflat un fum de trabuc ,copilul se strmba si începu sa tipe. Asa a venit pe lume cel mai renumit pictor al secolului XX, Pablo Picasso.
Copilul avea o privire ardenta, intensa,care excita o puternica impresie oricui sta în contact cu el. Mama lui povestea : ’Era un copil angelic , frumos si totodata demonic nu puteai sa-ti iei ochi de pe el ‘.El a învatat sa picteze de la tatal sau care era profesor la Scala de Arte Frumoase din Malaga. În 1891, familia Ruiz se muta la Coruna. Talentul lui îi uimeste pe toti profesori de acolo. El suporta cu greu educatia si rigoarea academica. O lovitura pentru el a fost moartea sorei lui mai mica Conchita. Ei se muta la Barcelona. Tatal observa talentul copilului si îi face cadou pensulele sale. Prin acest gest simbolic tatal recunoaste talentul fiului.
La Barcelona copilul îsi continua studiile la Scoala de Arte Frumoase din Barcelona. Manuel Pallares un coleg de-al lui spunea ‘ Rapiditatea cu care lucra îi uimea pe toti, el pur si simplu îi ignora pe toti profesori ‘. Pe la sfrsitul anului 1897, parinti îl trimiteau la studi la Academia de Pictura din Madrid copilul este exmatriculat de acolo pe motiv ca spunea profesorilor glume sicane, se întoarce la Barcelona, apoi el îsi schimba numele cu Picasso, numele mamei spunând: ‘ Suna bine ‘ Atmosfera din Barcelona unde înfloreste modernismul sub tutueta lui Santigo Rosinola (1861-1981


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org