Referat - Partidul Nazist

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
298
Etichete
partidul, nazist
Descarcari
195
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Partidul Nazist





Promitand refacerea puterii Germaniei, Adolf Hitler si Partidul Nazist au impus un regim dictatorial. Politica indrazneata si lipsita de scupule a lui Hitler a avut cateva succese, dar a aimpins Europa in razboi.

Dupa infrangerea Germaniei in Primul Razboi Mondial, aliatii victoriosi au obligat-o sa accepte conditii umilitoare, pe care le-au redactat in detaliu la Versailles, in Franta. Germania a pierdut teritorii intinse, ii era interzis sa se reinarmeze si i s-a impus sa plateasca sume enorme de bani pentru presupusa vina a declansarii razboiului.

Germania in haos
Aliatii au ptretins intotdeauna ca lupta impotriva Kaiserului si a sistemului imperial german si nu impotriva poporului german. Dar, desi Kaiserul abdicase si Germania devenise o republica democratica, germanilor le erau impuse aceleasi conditii dure si razbunatoare. In consecinta, noua replica si-a inceput existenta cu dezavantaje importante. In primii ani dupa razboi, conditiile din Germania erau haotice, iar supravietuirea republicii nu era sigura. Dispute si lupte repetate au avut loc intre comunisti si grupurile nationaliste de extrema dreapta. Atata extrema stanga, cat si extrema drapta doreau sa impuna regimuri nedemocratice.

Un adin zonele in care disputa s-a dus cu mare inversunare a fost Bavaria, cu speranta de a dobandi putere sau de a-i obliga pe conservatori sa declanseze o revolta impotriva republicii. O astfel de grupare era cea national socialista, sau Partidul Nazist in frunte cu Adolf Hitler, viitorul dictator al Germaniei.

Partidul Nazist
Hitler era de fapt austriac si nu german. Fiul unui perceptor, era inteligent, dar indisciplinat, nedescurcandu-se la scoala, esuand in toate ambitiile sale artistice, traind de pe o zi pe alta in cartierele sarace ale Vienei. Dupa ce s-a mutat in 1913 in capitala bavareze Munchen, s-a oferit voluntar in armata germana, cand a izbugnit Primul Razboi Mondial, pe care a servit-o cu devotame


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org